2,2 °C
© WâldNet |  De doorgang is zo diep dat de bestelbus in de tunnel nauwelijks te zien is. De bestuurder heeft geen zicht op de weg op dat moment

Tunnel in Koailoane gevaarlijk voor fietsers

di 24 november 2015 13.57 uur

WâLTERSWâLD -

De nieuwe onderdoorgang in de Koailoane bij Wâlterswâld is gevaar voor fietsers. Veilig Verkeer Nederland en de politie ontvingen meerdere klachten vanuit de dorpen. Fietsers kunnen namelijk maar aan één kant van de weg door de tunnel fietsen. Fietsers die richting de Haadwei rijden, moeten dus tweemaal de weg oversteken om aan de linkerkant door de tunnel te kunnen fietsen.

Doordat de tunnel 'kort' en 'diep' is aangelegd zien automobilisten niets tot het moment dat ze weer uit de onderdoorgang rijden. Juist op deze plek moeten de fietsers oversteken. Vooral als automobilisten veel te snel rijden, ontstaan er levensgevaarlijke situaties.

Om alle gebruikers van de weg te informeren, heeft de politie en de provincie Fryslân dinsdag iedereen ingelicht. Van 6.00 uur 's ochtends tot 13.00 uur werden alle automobilisten met een folder geïnformeerd over de situatie. Iedereen werd gevraagd om rekening te houden met de snelheid. Uit recente metingen blijkt dat 40% sneller rijdt dan de maximum snelheid van 60 km/u. Er werd één automobilist gecontroleerd die 129 km/u reed.

FOTONIEUWS


 

Regionaal nieuws

2,2 °C

5 inbraken

14 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
 
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Vul de sudoku in met de getallen 1 tot en met 9. Zodat in elke lijn de cijfers 1 tot en met 9 één keer voorkomen.

Of speel iets anders op WâldNet Games.