2,2 °C

Drankrijder kan zich botsing niet herinneren

di 24 november 2015 13.30 uur

LEEUWARDEN -

Het was en bleef een groot mysterie, hoe een Drachtster (28) in de nacht van 17 augustus in Appelscha terecht was gekomen en hoe het kwam dat het voorwiel half onder zijn auto hing en de airbag was uitgeklapt. De man was ergens tegenaan gereden, zoveel was zeker, maar hij wist niet wat hij had geraakt. Dat had wellicht met de drankinname te maken. Toen de politie ter plaatse kwam de alcohollucht de agenten tegemoet. De test wees uit dat de Drachtster meer dan drie keer teveel drank op had.

Op de vraag hoeveel hij precies had gedronken, wist hij nog wel het antwoord: hij zei dat hij in de voorgaande 24 uur 16 tot 20 flesjes bier had gehad. Ook zei hij dat zijn buurman achter het stuur had gezeten. Waarom hij dat had gezegd, kon hij de politierechter dinsdag niet vertellen. Een getuige had gezien dat de Drachtster de bestuurder van de auto was. De man was die nacht letterlijk de weg kwijt. 'Ik was helemaal van slag', zei hij. Hij was in zijn woonplaats op stap geweest.

Hoe en waarom hij in de auto en in Appelscha was beland, hij kon het niet verklaren. Het CBR meldde zich. Wat er vanuit die hoek op hem af zal komen, weet de Drachtster nog niet. Meestal gaat het bij deze hoge promillages veel geld kosten. Maar een bezoekje aan de rechtbank is ook niet gratis. Overeenkomstig de eis van de officier van justitie veroordeelde de rechter de Drachtster tot een boete van 850 euro en een rijontzegging van 7 maanden.

 

Regionaal nieuws

2,2 °C

5 inbraken

14 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
 
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Vul de sudoku in met de getallen 1 tot en met 9. Zodat in elke lijn de cijfers 1 tot en met 9 één keer voorkomen.

Of speel iets anders op WâldNet Games.