Account
Logo
Zoeken
6 °C

Dongeradeel Sociaal enige tegenstander carbid

do 12 november 2015, 21.50 uur

DOKKUM - Tijdens de discussie over het aanpassen van de APV op het onderdeel carbidschieten, toonde Dongeradeel Sociaal zich donderdagavond de enige tegenstander. Volgens Johan Lammering van de groenlinkse partij is carbid schieten slecht voor het milieu en hebben dieren er moeite mee. “Is het misschien een goed idee om het schieten met carbid en afschieten van vuurwerk verder te beperkten?”, vroeg Lammering zich tijdens de raadscommissie Middels en Mienskip in de gemeente Dongeradeel af. Hij was daarmee de enige tegenstander. Alle andere partijen in de gemeenteraad hechten wel aan de Friese traditie.

Op verzoek van de politie Noordoost Fryslân gaan de gemeenten Achtkarspelen, Ameland, Dantumadiel, Dongeradeel, Kollumerland c.a., Schiermonnikoog en Tytsjerksteradiel voortaan dezelfde regels hanteren als het gaat om carbidschieten. De APV
wordt daarom in alle gemeenten gelijk getrokken, zodat toegestane tijdstippen, voorwaarden aan locaties en inhoud van de melkbussen niet langer verschillen. Burgemeester Marga Waanders was het donderdagavond overigens niet met de heer Lammering eens. Volgens de burgemeester - die zelf ook twee beesten heeft – vallen er prima voorzorgsmaatregelen voor de dieren te treffen tijdens de jaarwisseling.

Wanneer de verschillende gemeenteraden akkoord zijn met de aanpassingen gelden voortaan aangepaste regels. Carbidschieten mag dan alleen op door de burgemeester aangewezen plaatsen op 31 december tussen 08:00 uur en 22:00 uur. Het aantal klachten is tot nu toe beperkt volgens burgemeester Marga Waanders. “En als ze er wel zijn gaat de politie daar altijd heel wijselijk mee om”, aldus Waanders.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369



regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij


regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
26.2%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
27%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
17.5%
Geen mening  
29.4%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!