14,5 °C

Chloë Monsma en Amy Hanemaaijer tijdens de bekendmaking in Dokkum

Chloë Monsma nieuwe kinderburgemeester

do 29 oktober 2015 11.31 uur

DOKKUM -

Op woensdag vonden de verkiezingen voor de nieuwe kinderburgemeester van Dongeradeel plaats. Maar liefst negentien leerlingen uit groep 7 of 8 van de basisschool stelden zich kandidaat. Zij kwamen met familie, vrienden en vriendinnen naar de raadszaal in Dokkum. Na een spannende strijd werd Chloë Monsma van de Bonifatiusschool uit Dokkum verkozen als zevende kinderburgemeester van de gemeente Dongeradeel.

De kandidaten moesten zich in maximaal drie minuten presenteren aan een jury bestaande uit de raadsleden Rebecca Slijver, Wico Fennema en Jannie van Midlum-Huisman. De huidige kinderburgemeester Amy Hanemaaijer had een adviserende stem. De verkiezingen stonden onder leiding van dagvoorzitter Fedde Breeuwsma.

De presentaties waren stuk voor stuk van een hoog niveau. Het was voor de jury daarom een moeilijke taak om drie finalisten te kiezen. Uiteindelijk gingen Kelsia Gruintjes, Minke Weidenaar en Chloë Monsma door naar de finaleronde, waarin ze een extra opdracht moesten uitvoeren. Na een kort overleg koos de jury voor Chloë Monsma als winnaar en dus als nieuwe kinderburgemeester van Dongeradeel.

Chloë Monsma wordt op donderdagavond 29 oktober in de raadsvergadering officieel geïnstalleerd als zevende kinderburgemeester van Dongeradeel. De raad neemt dan ook afscheid van Amy Hanemaaijer, de vorige kinderburgemeester van Dongeradeel.

 

Regionaal nieuws

14,5 °C

8 inbraken

8 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
 
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Leuke koekjes en kleurrijke snoepjes met leuke animaties.

Of speel iets anders op WâldNet Games.