10,3 °C
Foto: Tino Broekstra

Scholier (15) van fiets getrapt

di 27 oktober 2015 09.26 uur

URETERP - Een 15-jarige scholier is dinsdagochtend van zijn fiets getrapt op het fietspad langs het Selmien East in Ureterp.

Het slachtoffer had enkele weken terug een woordenwisseling met de dader gehad. Vanmorgen stond de dader in het centrum van Ureterp te wachten. Toen hij het slachtoffer herkende riep hij: "Dat is de jongen waar ik ruzie mee heb gehad". Het slachtoffer besteedde verder geen aandacht aan de jongen en fietste door.

Toen het slachtoffer net de kruising met de Tsjerkeleane voorbij was, hoorde hij achter zich geschreeuw. Plotseling voelde hij een heftige klap tegen de achterkant van de fiets waarop hij hard ten val kwam. De eerdere rivaal fietste op datzelfde ogenblik voorbij. Enkele jongeren die met de dader mee fietsten in het groepje keken nog achterom maar fietsten ook door. Daarbij lieten ze het slachtoffer achter op het fietspad.

Door de val moet de 15-jarige Ureterper een deel van zijn voortanden missen. Ook liep hij letsel op aan zijn knie, bovenarm en kin. Hij moest zich onder dokters- en tandartsbehandeling stellen. Ook raakte de broek beschadigd.

De dader is een blanke jongen van ongeveer 12-13 jaar, 1.60 tot 1.70m groot. Blond haar met een gelkuif, gezet postuur. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan en de politie stelt een onderzoek in. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie op telefoonnummer 0900-8844.

FOTONIEUWS


 

Regionaal nieuws

zaterdag 25 september

Jaarlijkse fruitdag bij de Spitkeet