Account
Logo
Zoeken
6.8 °C
Foto: Geert Huisman

De Markt in Burgum eindelijk klaar

do 22 oktober 2015, 11.57 uur

BURGUM - Na anderhalf jaar van werkzaamheden is de Markt in Burgum klaar voor de toekomst. Het parkeerterrein is met ruim 100 plaatsen vergroot en het plein is geheel vernieuwd. Wethouder Geerling Schippers opende donderdag officieel de Markt. \"Dit nije plein is in geweldige upgrading foar Burgum en set it sintrumdoarp goed op ‘e kaart.\"

In het paviljoen op de Markt vond donderdagochtend de feestelijke heropening plaats met een ondernemersontbijt en een koffiemoment voor omwonenden. De officiële heropening was tevens de start van het Burgumer Mearkes Festival wat gehouden wordt van 22 tot en met 24 oktober.

De gemeente Tytsjerksteradiel wil bewust omgaan met hemelwater. Op de Markt zijn daarom maatregelen getroffen voor het tijdelijk opvangen en afvoeren van regenwater. De Markt is zo ingericht dat het hemelwater wordt opgevangen in de \'symbolische\' opfeart in het midden van het marktterrein. Wanneer er veel regen valt, loopt het water vanuit deze opfeart over in ondergrondse kratten, waterbuffers. Daarna wordt het naar het Prinses Margrietkanaal gepompt. Op deze manier kunnen zware buien worden opgevangen.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws





regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie




regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'