22,7 °C

Seks met buurmeisje: werkstraf en behandeling

di 20 oktober 2015 16.30 uur

LEEUWARDEN -

Omdat hij meermaals seks heeft gehad met zijn minderjarige buurmeisje, is een 24-jarige Holwerder dinsdag door de Leeuwarder rechtbank veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van zes maanden. De Holwerder had vanaf begin september 2014 een half jaar lang seksafspraakjes met zijn buurmeisje. Het meisje was aan het begin van die periode 12 jaar oud, later was ze 13. In het begin stuurden de twee elkaar seksueel getinte Whatsapp-berichten, later kwam het tot seksuele handelingen over en weer.

Meestal ontmoetten ze elkaar in de slaapkamer van de Holwerder. Via de app-berichten waren de heimelijke afspraakjes ook aan het licht gekomen. De vader van het meisje deed aangifte, tegen de wil van het meisje zelf en haar moeder. Het meisje had bij de politie benadrukt dat ze niet was gedwongen. Ze had volgens de rechtbank zelfs het initiatief genomen. De rechtbank hield daar rekening mee bij het bepalen van de straf.

Ook telde mee dat de Holwerder op seksueel gebied eigenlijk gelijkwaardig was aan zijn tien jaar jongere buurmeisje. Ook voor hem was het de eerste keer dat hij seks had. Twee weken geleden eiste de officier van justitie een werkstraf van 240 uur en zes maanden voorwaardelijke celstraf. Op basis van de omstandigheden vonniste de rechtbank milder. De Holwerder moet bij de GGZ wel een behandeling voor zedenplegers ondergaan. Verder komt hij onder toezicht van de reclassering.

 

Regionaal nieuws

22,7 °C

8 inbraken

8 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
 
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Maak de kubus - steentje voor steentje - kleiner tot er niets overblijft.

Of speel iets anders op WâldNet Games.