14,8 °C

Vrouw uit Drachten aangevallen in Leeuwarden

di 20 oktober 2015 15.04 uur

DRACHTEN -

Een 27-jarige vrouw uit Drachten is maandagmiddag in Leeuwarden aangevallen door een vooralsnog onbekende man. De vrouw werd rond 16.30 uur vlakbij de parkeergarage de Klanderij in Leeuwarden van achteren aangevallen. De man probeerde de tas van de vrouw te stelen en mishandelde haar. Het slachtoffer kwam vervolgens met haar hoofd op de straat terecht. De dader ging er vandoor. De vrouw is zelf vertrokken naar huis. Het slachtoffer kreeg later op de avond klachten en is opgenomen in het ziekenhuis.

De aanval op de vrouw uit Drachten is mogelijk gedaan door een 38-jarige man uit Leeuwarden. De man vermoordde maandag omstreeks 17.20 uur een 68-jarige vrouw uit Leeuwarden op de Oude Lune in Leeuwarden. De man had de vrouw met een voorwerp op haar hoofd geslagen. De vrouw is ter plaatse aan haar verwondingen overleden. De verdachte meldde zich later op het politiebureau in Leeuwarden. Hij is direct aangehouden. De verdachte is een bekende van de politie en hulpverleningsinstanties. Hij is volgens de politie eerder aangehouden en veroordeeld voor geweldsincidenten.

Een 23-jarige vrouw uit Leeuwarden werd maandagmiddag eveneens het doelwit van de verdachte. Zij werd rond 16.30 uur op de Weaze gestoken door een man en liep snijwonden op. De man zou de vrouw met een scherp voorwerp hebben gesneden en was er vervolgens vandoor gegaan.

Ook een 48-jarige vrouw uit Leeuwarden meldde zich maandagavond bij de politie. Zij vertelde die middag rond 17.00 uur door een onbekende man te zijn belaagd op een parkeerplaats bij een supermarkt aan de Tijnjedijk. De man probeerde de auto van de vrouw afhandig te maken en bedreigde haar. Dit kon de vrouw voorkomen waarna de man er vandoor ging. Het rechercheteam onderzoekt of de 38-jarige verdachte ook in beeld komt voor dit incident en de aanval op de vrouw uit Drachten.

Rechercheteam zoekt getuigen
Een speciaal geformeerd rechercheteam is bezig met het onderzoek naar de gewelddadige incidenten van maandagmiddag. Zowel op de Weaze als op de Oude Lune is maandagavond sporenonderzoek gedaan. Daarnaast is er gestart met een buurtonderzoek. Het rechercheteam wil zoveel mogelijk informatie verzamelen en vraagt aan getuigen die zich nog niet gemeld hebben bij de politie, dit alsnog te doen via 0900-8844. Mogelijk dat er meer soortgelijke incidenten zijn geweest waar de politie nog geen weet van heeft. Het team wil dit graag weten. Het rechercheteam bestaat uit 20 rechercheurs.

 

Regionaal nieuws

14,8 °C

8 inbraken

8 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
 
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Leuke koekjes en kleurrijke snoepjes met leuke animaties.

Of speel iets anders op WâldNet Games.