4.8 °C

Vervelende verliespartij voor KF de Wâlden

ma 12 oktober 2015, 11.06 uur

BURGUM - KF de Wâlden heeft met 16-12 verloren van KVZ. Ondanks een prima eerste helft, waarin de spitsen van de thuisploeg vakkundig aan banden werden gelegd, werd er niet gewonnen. Na de rust ging KVZ namelijk gevarieerder spelen en scoorde het steeds makkelijker, terwijl de Friezen stil vielen.

De hevige wind op het veld in Zutphen zorgde ervoor dat er maar moeizaam werd gescoord. In de slotfase bracht Peter Tolsma Sipke Durk Castelein in het veld voor Bareld Bos om doelpunten te forceren, maar het leed was al geschied. De Wâlden gaat zodoende de zaal in met vier punten, slechts één puntje Rheko dat onder de degradatiestreep staat.

Doelpuntenmakers: Theun Linthof 3, Johan Linthof, Matthijs Hooghiemstra en Nynke Venema 2, Sipke Durk Castelein, Nynke Koster en Bareld Bos 1.