15 °C

Trio gepakt voor inbraak in tankstation

do 08 oktober 2015 09.33 uur

GYTSJERK - De politie heeft donderdagochtend vroeg twee inwoners van Nieuwegein van 24 en 27 jaar en een 23-jarige inwoner van Rhenen aangehouden op verdenking van een inbraak in een tankstation aan de Trynwâldsterdyk in Gytsjerk. Bij de inbraak werd een grote hoeveelheid sigaretten buit gemaakt.

De politie kon het trio aanhouden door een snelle inzet nadat er een melding was gekomen. De inbrekers waren al vertrokken bij aankomsten van de eerste eenheden van de politie. Daarop werd gestart met een zoekactie, waarbij ook een politiehond werd ingezet. Eén van de agenten zag in de omgeving een man in een auto stappen. Het voertuig ging er vervolgens vandoor en negeerde daarbij een stopteken. Uiteindelijk konden agenten de auto op de Anne Vondelingweg in Leeuwarden tot stoppen dwingen. Daarbij werden de drie inzittenden uit Nieuwegein en Rhenen aangehouden.

Partij sigaretten spoorloos
Bij aanhouding werd duidelijk dat de dieven helemaal geen rookwaar bij zich hadden. De buit is mogelijk ergens gedumpt of neergelegd. De politie roept getuigen op - die de buit vinden - om het niet aan te raken en gelijk 112 te bellen.

Het trio werd na de aanhouding overgebracht naar het politiebureau en daar voor nader onderzoek ingesloten. De auto van de mannen werd in beslag genomen. Het is niet de eerste keer dat bij dit tankstation wordt ingebroken. Namens het gedupeerde bedrijf is aangifte gedaan.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws