Account
Logo
Zoeken
3 °C

Acht maanden cel voor drugsongeluk Heerenveen

do 1 oktober 2015, 14.30 uur

LEEUWARDEN - Voor het veroorzaken van een ongeval bij het klaverblad van Heerenveen is een 25-jarige inwoner van Ternaard donderdag veroordeeld tot een celstraf van acht maanden en een rijontzegging van een jaar. De Ternaardster was onder invloed van drugs. In zijn bloed werden sporen van GHB, speed en cannabis aangetroffen. De man was met hoge snelheid met zijn VW Golf achterop een VW Transporter geknald.

Het VW-busje sloeg drie keer over de kop. Wonder boven wonder liepen de drie inzittenden van de Transporter relatief lichte verwondingen op. De Ternaardster heeft zich ook schuldig gemaakt aan het verkopen van GHB en speed. Op 22 oktober vorig jaar betrapte de politie in Heerenveen hem met een tas waar ruim 68 gram GHB in zat.

De Ternaardster is vaker veroordeeld voor drugsbezit en rijden onder invloed. De man liep in twee verschillende proeftijden. Twee voorwaardelijke celstraffen van een maand en een half jaar moet hij alsnog uitzitten. De officier van justitie eiste twee weken geleden 14 maanden cel.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



Poll: Moet de gemeente de prijzen gelijk trekken?

Ja  
87.6%
Nee  
6.2%
Geen mening  
6.2%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!


regionaal nieuws

Automobilist eindigt in greppel langs afrit N381

Automobilist eindigt in greppel langs afrit N381