Account
Logo
Zoeken
6.1 °C

Boete Dokkumer voor zeven hennepplanten

za 26 september 2015, 8.30 uur

LEEUWARDEN - Henneptelen is strafbaar, maar normaal gesproken ziet Justitie het bezit van vijf planten door de vingers. Een 39-jarige Dokkumer had er eind augustus 2014 twee meer staan. Er stonden drie grote hennepplanten in de tuin van de woning aan de Klaverstraat, in een pot stonden nog eens vijf kleinere wietplantjes. De politie was na een tip in actie gekomen. De Dokkumer beweerde dat vier planten van hem waren, de drie andere planten waren van een kameraad.

'Handig bedacht', vond officier van justitie Ed Boelen. De officier veronderstelde dat de Dokkumer op deze manier onder een straf probeerde uit te komen, drie en vier plantjes worden gedoogd. De Dokkumer moest mee naar het bureau. Hij kreeg bij wijze van transactie een werkstraf van 20 uur opgelegd.

Omdat hij vervolgens niets meer van zich had laten horen en er ook op geen enkele manier contact met hem gelegd kon worden, was de Dokkumer gedagvaard voor de zitting van de politierechter van vrijdag. De verdachte was er niet. Bij de rechtbank kwam toch nog iets anders uit de bus. De officier eiste een boete van 350 euro, rechter Klaas Bunk ging daarin mee. Bunk merkte nog op dat een werkstraf 'niet de meest geëigende straf' was in een zaak als deze.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Brandweer blust brand in plezierjacht

Brandweer blust brand in plezierjacht

Poll: Moet je altijd Fries kunnen spreken op de rechtbank?

Ja, altijd  
66.8%
Ja, op aanvraag  
15.4%
Nee  
17.8%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!

regionaal nieuws

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin





regionaal nieuws

Gestolen machines terug dankzij Dokkums detectivewerk

Gestolen machines terug dankzij Dokkums detectivewerk