Account
Logo
Zoeken
13.1 °C

Garagehouder 'ontvoert' wanbetaler: celstraf

vr 25 september 2015, 19.30 uur

LEEUWARDEN - Een voormalige garagehouder uit Sint Nicolaasga is vrijdag bij verstek veroordeeld tot een celstraf van twee maanden plus een maand voorwaardelijk. De man heeft een wanbetalende klant gedwongen om mee te gaan naar een pinautomaat. Politierechter Klaas Bunk 'overrulede' officier van justitie Ed Boelen. Die had een werkstraf van 100 uur plus een maand voorwaardelijke celstraf geëist wegens wederrechtelijke vrijheidsberoving.

Bunk vond een werkstraf te licht, ook omdat er door de Sint Niekster en zijn kompaan, een 30-jarige man uit Peize, nogal wat geweld was gebruikt. De twee waren op 19 december 2013 naar een woning in de Geelgorsstraat in Drachten gegaan. De bewoner zou al twee jaar lang hebben verzuimd een autoreparatie van een paar duizend euro te betalen. Financieel stond het water de garagehouder tot aan de lippen, hij was al failliet gegaan.

Hij en zijn kompaan gingen naar binnen en doorzochten de hele woning. Laden en kasten werden overhoop gehaald, maar de Drachtster had niet meer dan zeven euro in huis. De man moest zijn mobieltje inleveren. Zijn hand werd op zijn rug gedraaid en hij moest mee naar een pinautomaat. Dat was een kansloze exercitie, er bleek nog maar 39 cent op de rekening te staan. De twee mannen namen de pas en papieren van de Drachtster mee en zeiden dat ze een week later terug zouden komen.

Als hij betaalde, zou hij zijn spullen terugkrijgen. De politie trof een ravage aan in de woning van de Drachtster. Alle kasten waren doorzocht en laden lagen over de vloer. Het slachtoffer trilde en was duidelijk onder de indruk van wat hem was overkomen. De Sint Niekster had tegen de politie gezegd dat de Drachtster 'geheel vrijwillig' was meegegaan. Hij gaf toe dat hij wellicht te ver was gegaan, maar hij vond ook dat hij recht had op zijn geld. Het werd vrijdag niet duidelijk of en wanneer de man uit Peize terecht moet staan.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws









Poll: Moet je altijd Fries kunnen spreken op de rechtbank?

Ja, altijd  
68.3%
Ja, op aanvraag  
13.8%
Nee  
18%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!

regionaal nieuws

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin