12.1 °C

Rugby Club Drachten begint seizoen goed

zo 13 september 2015, 23.43 uur

DRACHTEN - Zondag werd de eerste officiële wedstrijd van het seizoen gespeeld op It Dwarsfjild in Drachten.
Na een lange periode van rust mochten de Rugbyers van RC Drachten het opnemen tegen DRC Phoenix 1 uit Delftzijl, de ploeg waar Drachten vorig seizoen twee maal van verloor. Het beloofde een zwaar bevochten wedstrijd te gaan worden op voorhand.

RC Drachten onder leiding van de nieuwe hoofdtrainer Sigbern Duursma begon zeer sterk aan de wedstrijd en creëerde via de flanken een paar mooie kansen. De fitte selectie van Phoenix wist binnen tien minuten door een foutje in de verdediging van Drachten via een penalty-kick de eerste punten op het scorebord te zetten. Kort Daarna wist RC Drachten dit te beantwoorden met een try door fraai loopwerk in de lijn. Debutant Justin Swart wist de bal achter de try-line te drukken. De conversie uit een moeilijke hoek werd tussen de palen geschoten.

Door een snelle line-out wist Phoenix op voorsprong te komen door een try. De conversie werd echter gemist. Tot ver in de tweede helft bleef het spannend. Er moest door RC Drachten gescoord worden om de wedstrijd in winst om te zetten. Ongeveer tien minuten voor einde wedstrijd wist Ynte Douma door de verdediging van Phoenix te breken en te scoren. Eindstand 14-8. Volgende week zondag speelt RC Drachten uit tegen The Pickwickplayers in Deventer. Zondag 27 september speelt RC Drachten thuis tegen RC Groningen