Account
Logo
Zoeken
9 °C
Foto: Geert Huisman

Robert Havinga wint Grote Prijs van Burgum

za 15 augustus 2015, 20.57 uur

BURGUM - Hij wist hoe het moest, hij deed het immers al eerder, twee jaar geleden. Want ook toen won Robert Havinga de Grote Prijs van Burgum. Hij deed het toen nog op het 'oude' concoursterrein aan de Menno van Coehoornweg , zeg maar tussen het 'smûk skaadzjend beamtegrien' van de Fryske Wâlden. Nu werd dit hippische gebeuren gehouden nabij het evenemententerrein aan het Djippe Gat aan de Monnikenweg.

Het publiek had blijkbaar nog wat moeite met het vindenvan de locatie, want het was in nog wat bescheiden aantal komen kijken naar dit tweedaagse festijn. Het verliep allemaal prima, het enige 'minpuntje' was dat het allemaal wel wat erg lang duurde. Eer de prijsuitreiking voltooid was van de apotheose van dit gebeuren, de Grote Rabobank Prijs van Burgum, een extra parcours voor de klassen Z en ZZ, met aansluitend een barrage, was een gedeelte van het publiek l nr huis. Jammer, want ze misten daardoor de strijd om de Grote Prijsen dat was er een op het scherpst van de snede. Er waren uit het reguliere parcours drie kandidaten overgebleven om de barrage te rijden. Het waren de combinaties die erin geslaagd waren zonder spring- of tijdfouten te blijven. Dat het er maar drie waren, was illustratief voor het feit dat parcoursbouwer Wietse van der Velden de kwaliteit van de deelnemers op waarde had geschat.

De combinaties kregen in deze 'belle' niets cadeau, ze moesten echt alles uit de kast halen waar het hun technisch en tactisch vermogen betrof om zich te plaatsen voor die allesbeslissende barrage. Dat illustere drietal bestond uit Marianne Boerma, Elmar van Hoorn en Robert Havinga. Van hen bleek alleen Robert Havinga bij machte de barrage foutloos af te leggen, een barrage die weliswaar op fouten en tijd ging, maar die laatste factor verviel toen noch Marianne Boerema noch Elmar van Hoorn alle balken op hun plaats wisten te houden.

En dus was het Robert Havinga die deze uitstekend gedoteerde Grote Prijs van Burgum mee naar Leek mocht nemen. "Nee", sprak hij na afloop met een grote grijns, "je hoeft niet te vragen of het lekker ging. De winnaar heeft nooit problemen. Maar afgezien daarvan, dit parcours lag er uitstekend bij. Ik kom dus op zeker volgend jaar terug. Maar dat is toch ook een verplichting als je gewonnen hebt. Toch? ", aldus de uitermate blije en tevreden Robert Havinga. Marianne Boerema werd tweede, Elmar van Hoorn derde.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

ondernemend nieuws

Frl Bewind jarig: 20 jaar!

Frl Bewind jarig: 20 jaar!



regionaal nieuws

Ree uit hek bevrijd door brandweer

Ree uit hek bevrijd door brandweer