Account
Logo
Zoeken
8.5 °C

Vijftal opgepakt voor mishandeling op Ameland

di 11 augustus 2015, 9.41 uur

NES (AMELAND) - De politie heeft maandag vijf jongemannen aangehouden op verdenking van openlijk geweld tegen personen. De vijf waren in de nacht van zaterdag op zondag betrokken bij de mishandeling van een 19-jarige inwoner van Twijzelerheide. Het slachtoffer liep door de mishandeling meerdere breuken in zijn kaken op. Hij moest dan ook worden geopereerd in het ziekenhuis.

In de nacht van zaterdag op zondag fietste het 19-jarige slachtoffer samen met een vriend over de Strandweg in Buren. Nabij de kruising stonden jongeren. Beide fietsers vroegen naar de aanleiding en daarop werden ze aangevallen. Later kwamen er nog meer jongeren bij. Het 19-jarige slachtoffer werd geslagen en geschopt en raakte daardoor gewond. De jongeman uit Twijzelerheide werd per ambulance naar een huisarts op het eiland gebracht. Daar werd duidelijk dat medische hulp in een ziekenhuis op de vaste wal noodzakelijk was. Zijn vriend liep alleen wat schrammen op. Hij heeft geprobeerd de vechtpartij te voorkomen en belandde op een zeker moment in de de berm met een fiets op zich.

De politie deed zondag en maandag onderzoek naar deze zware mishandeling. Daarbij werd onder andere gesproken met getuigen en betrokkenen. Uiteindelijk resulteerde dit maandagmiddag in de aanhouding van een 21-jarige inwoner van Stiens, een 22-jarige inwoner van Veendam, een 20-jarige inwoner van Oostzaan en twee inwoners van Zwolle van 18 jaar. De vijf werden naar het cellencomplex van het politiebureau in Leeuwarden gebracht. Daar werden ze voor nader onderzoek ingesloten.

Het slachtoffer uit Twijzelerheide kreeg 3 hechtingen in zijn hoofd en 4 schroeven en plaatjes in de kaak. Hij zegt ontzettend veel pijn te hebben gehad en tevens een zeer lange operatie.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Auto botst tegen boom bij Drachtstercompagnie

Auto botst tegen boom bij Drachtstercompagnie






regionaal nieuws

Motorrijder gewond bij botsing met auto

Motorrijder gewond bij botsing met auto



regionaal nieuws

Marco Kroon spreekt veteranen in Drachten toe

Marco Kroon spreekt veteranen in Drachten toe