Account
Logo
Zoeken
6.9 °C
Foto: Geert Huisman

CH Buitenpost één groot paardenfestijn

wo 5 augustus 2015, 13.57 uur

BUITENPOST - Toen Burgemeester Gerben Gerbrandy van Achtkarspelen het 62ste Concours Hippique van en in Buitenpost om even over twaalven officieel opende, was het programma van deze dag al een flink eind op weg. De gestaag toestromende toeschouwers hadden toen al een aantal facetten van de paarden sport kunnen aanschouwen. Ze deden dat onder uitstekende omstandigheden, zij het dat het 's morgens tamelijk fris was omdat de zon merendeels verstek liet gaan. Toen dat euvel zo tegen het middaguur werd verholpen, was het prima toeven op het evenemententerrein midden in Buitenpost. Daar was een heuse arena ingericht waar niet alleen de springers aan bod kwamen, maar waar ook diverse tuigrubrieken werden verreden, rubrieken met Friezen, met tuigpaarden en met hackney's.

Voor de springcombinaties in de klassen Z en ZZ had meester-bouwer Wietse van der Velde een lastig, maar voor zowel de ruiters/amazones als de paarden fair parcours gebouwd. Hij had nog wel even zijn bezorgdheid uitgesproken over de toestand van de grasmat, maar dat viel op deze woensdag alleszins mee, het overvloedige regenwater was grotendeels verdwenen. Dat springen is een van de extra attracties van het CH in Buitenpost, want waar veel organisatie ervoor kiezen om alleen dressuur en tuigen aan te bieden, daar kunnen ook de springruiters en -amazones in Buitenpost terecht. Voor het publiek is deze afwisseling een extra dimensie die zeer op prijs wordt gesteld, zeker als de kwalitatieve bezetting van deze springrubrieken zo hoog ligt als in Buitenpost.

Eigenlijk was de complete top van de noordelijke springruiters en -amazones woensdag aanwezig. Ook de tuigrubrieken waren goed tot uitstekend bezet en met name de aanspanningen met de Friese paarden waren een lust voor het oog. Eigenlijk zijn dat rubrieken voor de kenners, mensen die kunnen beoordelen waar de verschillen liggen, maar ook de liefhebbers, de 'vreemden in Jeruzalem' zeg maar, konden genieten van prachtige sport. Ook nadat de burgemeester het concours officieel had geopend met een korte speech, eigenlijk had hij in Sneek moeten zijn, hij is deelnemer aan de Sneekweek in een Spanker, maar zaken gaan nu eenmaal voor het meisje', zoals dat zo mooi heet, viel er van alles te zien voor het inmiddels behoorlijk talrijke publiek.

Ook in deze 62ste editie bleek het CH van Buitenpost een waar paardenfestijn dat naadloos paste in deze super-woensdag op sportgebied: de Freule in Wommels, de Hardzeildag op het Snekermeer en het IFKS skûtsjesilen op de Sleattemer Mar.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

'Kleine windmolens ook voor particulieren toestaan'

'Kleine windmolens ook voor particulieren toestaan'






regionaal nieuws

Auto neemt spontaan een duik in vijver

Auto neemt spontaan een duik in vijver




regionaal nieuws

Voorwaardelijke boete voor online wapenhandelaar

Voorwaardelijke boete voor online wapenhandelaar