28.8 °C
© Jochem Wiersma

Boerendag Paardendagen Wâlterswâld

za 25 juli 2015 21.35 uur

WâLTERSWâLD - Zaterdag werden de 26e Paardendagen 2015 afgesloten met de boerendag. Het bestuur had voor het publiek een prachtig programma gemaakt alleen gooide een heftige zomerstorm aan het eind van de middag roet in het eten en moest het bestuur het avondprogramma aflassen.

De dag begon met de jaarlijkse koeien- en kalverkeuring van Stichting Veekeuring Noord-Friesland. Als jurylid was CDA-Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik aanwezig. Op het terrein achter de Nije Warf was er voor elk wat wils. Op het feestterrein was een ouderwetse boerenboelgoed, er waren diverse demonstraties, een kinderboerderij en er waren oude tractoren te bewonderen.

De dag begon zonnig maar om kwart over drie begon het te regenen. Het programma werd om half vijf stopgezet en voor een uur uitgesteld. Om kwart voor zes stak er een heftige wind op en enkele tenten en hekken werden omver geblazen. Uit voorzorg werd de feesttent ontruimd en het dorpshuis werd volgens het calamiteitenplan opengesteld om het publiek op te vangen. Rond kwart over zeven besloot het bestuur om alle verdere activiteiten af te lassen.

De spectaculaire lasershow die als afsluiter op het programma stond zal volgend jaar worden vertoond.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws