28.6 °C
© Jochem Wiersma |  De deelnemers komen vanuit het gehele land naar dit prachtige evenement voor de paardenliefhebber

26e Paardenmarathon Driezum-Wâlterswâld

vr 24 juli 2015 21.55 uur

DRIEZUM - Vrijdagmorgen om 09.15 uur ging de Paardenmarathon van start met dit jaar zo'n 125 aanspanningen. Maandenlang is er door zo'n 125, veelal jonge, vrijwilligers gewerkt aan de elf fraaie hindernissen in de dorpen Damwâld, Wâlterswâld en Driezum.

Het doel is om het parcours zo snel mogelijk en foutloos te rijden. De menners die deze kunst het beste beheersen mogen zich aan het einde van de dag "Open Fries Kampioen Paardenmarathon” noemen, een titel om trots op te zijn. De hele marathon was van dichtbij te volgen en is gratis toegankelijk voor het publiek.

De deelnemers komen vanuit het gehele land naar dit prachtige evenement voor de paardenliefhebber. Er waren zelfs aanspanningen vanuit België en Duitsland.

Burgemeester Sicko Heldoorn arriveerde om 12.00 uur per koets op het hoofdterrein en hij opende na een toespraak de 26e Paardendagen.

Om 18:00 uur was er op het hoofdterrein de Barrel Race, gevolgd door de Stoelendans te paard. Aansluitend werden de winnaars van de Paardenmarathon 2015 gehuldigd.

Klik hier voor de uitslagen.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws