Account
Logo
Zoeken
6 °C

Opa (77) krijgt 8 maanden cel wegens ontucht

di 14 juli 2015, 13.45 uur

LEEUWARDEN - Een 77-jarige opa uit Surhuisterveen is wegens het plegen van ontucht met zijn minderjarige kleindochter veroordeeld tot 16 maanden cel waarvan acht maanden voorwaardelijk. Het openbaar ministerie (OM) eiste twee weken geleden 24 maanden cel waarvan acht voorwaardelijk. Het OM had ook een contactverbod geëist. Dat werd niet door de rechtbank overgenomen. Volgens de rechtbank zijn er geen aanwijzingen dat de Surhuistervener contact met zijn kleindochter heeft opgenomen of dat hij in de toekomst contact met haar op zal nemen.

De Surhuistervener heeft zo'n twee jaar lang zijn kleindochter seksueel misbruikt. Hij heeft de borsten van het meisje betast en later heeft hij ook seksuele handelingen gepleegd. Volgens het slachtoffer was zij elf jaar en negen maanden oud toen haar opa tijdens een logeerpartijtje voor het eerst aan haar zat. Het gebeurde steevast als zij bij opa in bed lag en haar oma alvast naar beneden was gegaan. Het meisje schatte dat ze in twee jaar tijd zo'n 25 keer is misbruikt.

Volgens de reclassering heeft de Surhuistervener niet geleerd waar zijn grenzen liggen met betrekking tot seksualiteit. Hij is onder behandeling, maar dat heeft volgens de behandelaars nog niet het gewenste effect. De hoge leeftijd van de verdachte was voor de rechtbank geen beletsel om een gevangenisstraf op te leggen. De man komt onder toezicht van de reclassering. Gedurende de proeftijd van twee jaar moet hij zich verplicht laten behandelen bij de GGZ.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369



regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij


regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
26.2%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
27%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
17.5%
Geen mening  
29.4%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!