0,5 °C

1 maand cel voor doorgedraaide cafébezoeker

vr 10 juli 2015 13.30 uur

LEEUWARDEN -

Wat begon als een caféruzie eindigde voor een 27-jarige inwoner van de Westereen in een celstraf een maand. Dat kreeg de man van rechter Jolanda Lootsma wegens verzet tegen de politie, belediging en bedreiging. Op 1 maart van dit jaar kreeg de politie een melding dat er in of bij een café in Kollumerzwaag een man was doorgedraaid.

Toen de politie ter plekke kwam, werd de cafébezoeker door drie andere mannen in bedwang gehouden. Het ging om Westereender. Hij had in het café iemand anders met een sleutelbos op het hoofd geslagen. De Westereender werd in de boeien geslagen en in de politiewagen gezet. Hij moest naar de auto getild worden en met meerdere agenten in bedwang worden gehouden. Hij schold de agenten uit voor NSB'ers, SS'ers en kutpolitie.

Ook riep hij doodsbedreigingen. Toen hij de volgende dag gehoord werd, kon hij zich niets meer van de vorige avond herinneren. De rechter sprak hem vrij van de mishandeling in het café. Daarvoor had zij alleen de beschikking over de verklaring van het slachtoffer. Aanvullend bewijs, zoals getuigenverklaringen, was niet voorhanden. Officier van justitie Hessel Schuth had twee maanden cel geëist, maar dan wel voor alle feiten, inclusief de mishandeling.

 

Regionaal nieuws

zaterdag 16 januari

Schoorsteenbrand in Gorredijk

0,5 °C

4 inbraken

14 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Maak de kubus - steentje voor steentje - kleiner tot er niets overblijft.

Of speel iets anders op WâldNet Games.