Account
Logo
Zoeken
11.3 °C

Winkeldief weet niet waar gestolen iPhone is

wo 8 juli 2015, 15.30 uur

LEEUWARDEN - De diefstal van een iPhone 6 bij de plaatselijke MediaMarkt leverde een 35-jarige inwoner van Drachten woensdag een werkstraf op van 50 uur en twee weken voorwaardelijke celstraf. De man moet bovendien de MediaMarkt schadeloos stellen. De Drachtster was op 14 februari de elektronicawinkel binnengegaan met, volgens officier van justitie Rein Meinderts, een geprepareerde tas. In die tas had hij een dure iPhone 6 -verkoopprijs 699 euro- gestopt, waarna hij de winkel had verlaten.

De Drachtster zei tegen rechter Klaas Bunk dat zijn toenmalige vriendin hem zou hebben aangezet tot de diefstal. De iPhone is nooit teruggevonden. Vreemd genoeg kon de Drachtster zich niet herinneren waar het toestel is gebleven. 'Het was een donkere periode in mijn leven', zei de man. Hij kampt met psychische problemen.

Toen de politie begin april bij hem thuis kwam, werd er in een jaszak een boksbeugel aangetroffen. De Drachtster zei dat het voor zijn eigen veiligheid was geweest, hij is een paar keer in elkaar geslagen. De man zei dat hij inmiddels zijn excuus heeft aangeboden bij de MediaMarkt. Hij is momenteel bezig zijn leven weer op de rails te krijgen. Hij wordt begeleid door de reclassering.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Brandweer blust brand in plezierjacht

Brandweer blust brand in plezierjacht

Poll: Moet je altijd Fries kunnen spreken op de rechtbank?

Ja, altijd  
68%
Ja, op aanvraag  
14.1%
Nee  
18%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!


regionaal nieuws

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin





regionaal nieuws

Gestolen machines terug dankzij Dokkums detectivewerk

Gestolen machines terug dankzij Dokkums detectivewerk