Account
Logo
Zoeken
6.6 °C

Man (42) mishandelt buurjongetje (11)

wo 8 juli 2015, 13.30 uur

LEEUWARDEN - Voor de mishandeling van een elfjarige jongen is een Noardburgumer (42) woensdag door politierechter Klaas Bunk veroordeeld tot een werkstraf van 20 uur. De zaak was al behoorlijk oud. In eerste instantie was de zaak door het openbaar ministerie geseponeerd. Via een zogeheten Artikel 12-procedure bepaalde het gerechtshof in Leeuwarden dat het dossier alsnog aan de politierechter voorgelegd moest worden. Op

4 juni 2013 had de verdachte het slachtoffer, een buurjongetje, in de Sape de Vriesstrjitte met fiets en al in een heg in een heg geduwd. 'Zo voelt het dus om gepest te worden', had de man tegen het slachtoffer gezegd. De jongen was op weg naar school. De verdachte, hij verscheen niet op de zitting, had destijds tegen de politie gezegd dat hij het jongetje niet had geslagen of geschopt. Hij zou de jongen alleen overeind hebben geholpen en, om hem te troosten, tegen zich aan hebben gedrukt.

Een getuige had echter gezien dat de man schoppende bewegingen maakte in de richting van het slachtoffer. In eerste instantie werd de weg van bemiddeling gezocht, er zou een gesprek plaatsvinden tussen de buren. Daar was de verdachte niet naar toegegaan, zijn vrouw was er wel De rechter vond het jammer dat de Noardburgumer ook niet naar de rechtbank was gekomen. 'Dan zou hij uitleg en toelichting kunnen geven', aldus Bunk.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Brandweer blust brand in plezierjacht

Brandweer blust brand in plezierjacht

Poll: Moet je altijd Fries kunnen spreken op de rechtbank?

Ja, altijd  
67%
Ja, op aanvraag  
15.3%
Nee  
17.7%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!

regionaal nieuws

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin





regionaal nieuws

Gestolen machines terug dankzij Dokkums detectivewerk

Gestolen machines terug dankzij Dokkums detectivewerk