1,1 °C
Foto: Pieter Dokkum

Dokkum: Sanitairgebouw "Watergeus" geopend

do 02 juli 2015 19.10 uur

DOKKUM -

Donderdagmiddag heeft gedeputeerde Johannes Kramer samen met wethouder Pytsje de Graaf het gloednieuwe sanitairgebouw "Watergeus" feestelijk geopend.

Het sanitairgebouw voor de waterrecreant is gevestigd op de hoek van de Strobossersteeg en de Molensteeg in Dokkum en is gelegen tussen de aanlegsteigers van de Bolwerken en het historische centrum van de stad. Een prachtige gebouw voor de watertoerist die is voorzien van toiletten, douches en een minder validentoilet.

Het gebouw is met oog voor detail ingericht. De wand toont een indrukwekkend beeld van Dokkum uit de tijd van de Watergeuzen, ontworpen door de Dokkumer ontwerper Frank van Dijk. Kwalitatief sterk werk in het thema van de Admiraliteit. Dokkum had vroeger een directe verbinding met de zee, waardoor er in het centrum ook gewoon eb en vloed was.

Was het water vroeger al van groot belang voor Dokkum, in deze tijd is dat het nu weer, alleen nu op een andere manier. Naast dit nieuwe gebouw telt Dokkum nog twee sanitairgebouwen voor de waterrecreanten, die ook zijn vernieuwd in hetzelfde thema.

De realisatie van het sanitairgebouw in het centrum maakt deel uit van het programma Súd Ie en Wetterfront Dokkum. Wetterfront zorgt met nieuwe (aanleg)voorzieningen voor confort en plezier aan wal voor waterrecreanten. Omdat Dokkum en belangrijke toegang is tot het waddengebied, krijgt zij daarvoor subsidie vanuit het Waddenfonds.

Het Friese Merenproject heeft verder met de gemeente gewerkt aan het op diepte brengen van de stadsgrachten, het aanleggen van water- en stroompunten, douchegelegenheden en elektrische oplaadpunten. De eerste inspanningen vanuit Wetterfront Dokkum worden beloond; waterrecreanten blijven namelijk langer in Dokkum.

FOTONIEUWS


 

Regionaal nieuws

1,1 °C

5 inbraken

14 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Maak de kubus - steentje voor steentje - kleiner tot er niets overblijft.

Of speel iets anders op WâldNet Games.