Account
Logo
Zoeken
9.2 °C

Bakkeveenster slaat dorpsgenoot met stok

wo 3 juni 2015, 15.30 uur

LEEUWARDEN - Cafébezoekers uit Bakkeveen kregen het op 1 maart letterlijk met elkaar aan de stok. Een 23-jarige Bakkeveenster zou een dorpsgenoot en diens vriendin hebben mishandeld met iets dat op een stok leek. De vermeende dader ontkende. Woensdag zei hij tegen politierechter Bert Dölle dat hij het vermoeden had dat er een complot tegen hem was gesmeed. Hij had die avond ruzie gehad in een café aan de Brink in Bakkeveen. Een van de bezoekers, het latere slachtoffer, zou hem bij de keel hebben gepakt en tegen de bar aan hebben gedrukt.

De Bakkeveenster kreeg het advies om de kroeg te verlaten. Dat deed hij ook. Maar hij ging terug, nadat hij zich thuis had omgekleed, hij had een zwart trainingspak aangetrokken. Hij was teruggegaan omdat hij bang was dat een deel van de barbezoekers zich tegen zijn vrienden zou keren. Onderweg kwam hij de man tegen die hem bij de keel had gepakt, met diens vriendin achterop op de fiets. De Bakkeveenster zei dat hij wilde praten. 'Ik wilde weten waarom hij mij bij de keel had gepakt'. De andere man zou hem meteen hebben aangevallen.

De Bakkeveenster ontkende dat hij achter de fietsers was aangerend en met een stok had geslagen, zoals de anderen hadden verklaard. Het slachtoffer had klappen op de rug en op het hoofd gevoeld. Ook zijn vriendin kreeg een tik. Zij had bevestigd dat haar vriend met een stok was geslagen. 'Onzin', zei de Bakkeveenster. Hij was het er ook niet met eens dat hij bekend staat als een lastpost. De eigenares van het Bakkeveenster café had tegen de politie gezegd dat de man meerdere malen uit de kroeg is gezet omdat hij 'lastig en zeer opgefokt' was.

Als het misgaat zou hij een waas voor de ogen krijgen en hij zou erom bekend staan dat hij dan kickboksbewegingen maakt. Drie weken voor het incident op 1 maart zou hij ook al iemand hebben opgewacht. Hij heeft een lokaalverbod gekregen. De reclassering typeerde de Bakkeveenster als iemand die onder invloed van alcohol gemakkelijk in de problemen komt.

Lariekoek, vond de verdachte. 'Ik werd aangevallen en heb mij daarom verdedigd'. Desalniettemin achtte de rechter bewezen dat de Bakkeveenster zijn dorpsgenoot en diens vriendin heeft mishandeld. De man kreeg een werkstraf van 60 uur, twee dagen cel -die heeft hij al tijdens het voorarrest uitgezeten- en twaalf dagen voorwaardelijke celstraf. Hij moet aan zijn dorpsgenoot 200 euro smartengeld betalen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
28.1%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
28.1%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
18.8%
Geen mening  
25%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!

regionaal nieuws

Feanster duo verdacht van meerdere diefstallen

Feanster duo verdacht van meerdere diefstallen

regionaal nieuws

Streep door gaswinning boven Schiermonnikoog

Streep door gaswinning boven Schiermonnikoog



regionaal nieuws

Zorgen over toekomst van theater op Campus Kollum

Zorgen over toekomst van theater op Campus Kollum

Poll: Horen dorpshuis en theater de Colle bij elkaar?

Ja  
51.8%
Nee  
25.9%
Weet niet  
22.3%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!

regionaal nieuws

Verdachte van mishandeling ziet 'boze geesten'

Verdachte van mishandeling ziet 'boze geesten'