Account
Logo
Zoeken
8.4 °C

Celstraffen voor Playstation-overvallers

di 2 juni 2015, 17.00 uur

LEEUWARDEN - Twee jeugdige overvallers uit Drachten zijn door de rechtbank in Leeuwarden veroordeeld tot gevangenisstraffen. Het tweetal, 19 en 20 jaar, overviel in de nacht van 7 februari een woning aan de Frisia in Drachten. Via een openstaande deur kwamen ze binnen en overrompelden ze de 22-jarige bewoonster en haar vriend (19). De slachtoffers werden met pepperspray bespoten, de vriend kreeg een klap met een boksbeugel. De overvallers riepen dat ze de Playstation wilden hebben.

Ze gingen er uiteindelijk vandoor met een Wii-spelcomputer, een telefoon en een knuffelbeest. Het duo werd de volgende dag opgepakt. Het idee van de overval kwam van de 20-jarige. Hij had gehoord dat er in de woning drugs werden verhandeld en dat er geld moest zijn. Hij was verkeerd geïnformeerd, zo bleek. Hij ontdekte dat hij de bewoonster kende. Omdat de overvallers gemaskerd waren, herkende de bewoonster haar plaatsgenoot niet.

De 20-jarige kreeg 24 maanden cel waarvan de helft voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar. Hij komt onder toezicht van de verslavingszorg en hij moet zich laten behandelen. Omdat de 19-jarige is achtergebleven in zijn ontwikkeling paste de rechtbank het jeugdstrafrecht toe. Hij kreeg 24 maanden jeugddetentie waarvan de helft voorwaardelijk. Gedurende de proeftijd van twee jaar mag hij geen alcohol of drugs gebruiken.

Hij moet zich melden bij de verslavingszorg voor het behandelen van zijn alcoholprobleem. De Drachtsters hadden gedronken voor ze de woning binnenvielen. Tegen de rechtbank zeiden ze dat ze op zoek waren naar 'snel geld'. De officier van justitie eiste twee weken geleden drie jaar cel voor de oudste verdachte en twee jaar voor de 19-jarige. De rechtbank hield er rekening mee dat de twee verstandelijk beperkt zijn en dus ook verminderd toerekeningsvatbaar.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
79%
Heel misschien wordt het nog wat....  
2.4%
Ik hoop dat het doorgaat!  
18.5%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!



regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie