15,9 °C

Russen grissen geld uit kassa: 2 weken cel

vr 29 mei 2015 16.00 uur

LEEUWARDEN -

'Een hele brutale beroving', noemde politierechter Klaas Bunk de diefstal van 350 euro uit de kassa van de Bruna aan de Voorstraat in Kollum. Op 23 februari zag een getuige twee mannen met een Oost-Europees uiterlijk op een draf uit de winkel komen. De twee gingen ervandoor in een grijze auto met een witte kentekenplaat. De mannen hadden een graai in de kassa van de Bruna gedaan. De eigenares was op dat moment in een ander deel van de winkel in gesprek met een klant.

De mannen, Russen zo bleek, werden even later opgepakt in Burgum. Ze hadden geld op zak en de politie vond bankbiljetten in de auto van het tweetal. In hun TomTom stond als laatst bezochte adres de Bruna-winkel in Kollum. De politie had de twee per abuis gehoord over een diefstal in Surhuisterveen, maar voor officier van justitie Margreeth Meijer en de rechter was het wel duidelijk dat het om het voorval in Kollum ging.

De verdachten bekenden vlot, ze kwamen vrijdag overigens niet naar de zitting van de politierechter. De rechter en de officier waren het erover eens dat of een werkstraf een gepasseerd station was. Meijer eiste twee weken cel, Bunk vonniste conform.

 

Regionaal nieuws