Account
Logo
Zoeken
9.2 °C

Foto: Siemon W. van der Meulen | Burgemeester ter Keurs bracht woensdag een bezoek aan de 100-jarige

Folkje Algra viert haar 100e verjaardag

wo 27 mei 2015, 12.50 uur

GYTSJERK - Folkje Algra uit Gytsjerk viert woensdag haar 100e verjaardag. Burgemeester Eric ter Keurs van de gemeente Tytsjerksteradiel bracht daarom woensdagochtend een bezoek. Hij bracht hen dan namens het voltallige gemeentebestuur de felicitaties over. Dat ging vergezeld van een prachtig bloemstuk.

Folkje Algra woont samen met haar dochter Alie (71 jaar) aan de Nieuwe Straatweg te Gytsjerk. Ze werd geboren in Noardburgum aan de Zevenhuisterweg, ze kwam uit een gezin van 6 kinderen, waarvan de 3 oudsten al op jonge leeftijd zijn overleden, 2 aan de Spaanse griep en 1 aan hersenvliesontsteking, alle 3 op 3 jarige leeftijd.

Mevrouw Algra ging naar de naaischool in Noardburgum, maar ondanks dat ze de beste leerling was, wou ze niet verder leren, ze wou liever werken. Toen Folkje 16 jaar oud was werd er nog een zusje geboren. Folkje voedde haar grotendeels op, zij zag haar eigenlijk ook als haar moeder. Haar vader was strater bij de gemeente tot zijn pensioen. En thuis hadden ze een winkeltje met de dagelijkse benodigheden, en veel groenten, dit ging naar de veiling.

Folkje is 23 jaar als ze Jan Algra op een dansfeest ontmoet, in 1939 trouwden ze. Na hun trouwen ging het echtpaar in Readtsjerk wonen. Ze kregen 2 dochters. Er zijn 2 beppesizzers, en 3 oerbeppesizzers, er is nog 1 op komst. In 1995 is haar man overleden. Alweer 48 jaar wonen Folkje en haar dochter Alie in Gytsjerk, dit huis bouwden ze zelf mee. Dochter Alie haalde de stenen uit Wergea, thuis bikten ze die schoon.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Gewonde bij botsing op Kolonieweg in Opende

Gewonde bij botsing op Kolonieweg in Opende


kwijt / misdaad in je straat

Fiets gevonden in Buitenpost

Fiets gevonden in Buitenpost



regionaal nieuws

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

ondernemend nieuws

Frl Bewind jarig: 20 jaar!

Frl Bewind jarig: 20 jaar!




regionaal nieuws

Ree uit hek bevrijd door brandweer

Ree uit hek bevrijd door brandweer