15 °C
© BD-Fotografie/Berend |  Een deftige titel voor een nieuwe productie, geschreven door Bouke Oldenhof

Iepenloft Opsterlân speelt Noblesse Oblige

di 26 mei 2015 20.08 uur

BEETSTERZWAAG -

In 2015 maakt het Iepenloftspul Opsterlân een uitstapje naar Beetsterzwaag, het dorp waar het Opsterlandse Iepenloftspul in 1950 ooit begon. Dit jaar een bijzondere voorstelling: Noblesse Oblige.

Een deftige titel voor een nieuwe productie, geschreven door Bouke Oldenhof. Noblesse Oblige wordt gespeeld in de overtuin van Huize Lyndensteyn in het kader van het honderdjarig bestaan van de Corneliastichting (de start van wat nu Revalidatie Friesland is). Regisseur is Jan Smit met assistentie van Elske Klooster.

Adeldom schept verplichtingen, dat leert baron Van Lynden zijn dochter Cornelia. Noblesse oblige. Rijke mensen zijn verantwoordelijk voor medemensen die het minder goed hebben. Met dit doel laat hij een groot deel van zijn financiële vermogen na aan de Corneliastichting.

Honderd jaar later proberen Amarins, Bertus, Lammechien en Sylvia weer op eigen benen te staan na een auto-ongeluk, ziekte of beroerte. Moet je sterk zijn en kun jij je lot zelf bepalen? Of mag je een beroep doen op de hulp van mensen die het beter hebben. Geldt Noblesse oblige tegenwoordig voor iedereen die gezond is?

Noblesse Oblige: een verrassende familievoorstelling over toen en nu. Met humor en een stille brok in de keel, spektakel en poëzie. Maar ook met twee Roodkapjes en een wolf op wielen. En dat in het Fries, Nederlands en krûme.

Speeldata zijn:

Woensdag 27 mei (première; UITVERKOCHT), Zaterdag 30 mei, Woensdag 3 juni, Vrijdag 5 juni, Zaterdag 6 juni, Woensdag 10 juni, Vrijdag 12 juni en Zaterdag 13 juni.

http://www.iepenloft-opsterlan.nl/

FOTONIEUWS


 

Regionaal nieuws