16,3 °C

PvdA wil verbod op gebruik ballonnen

di 26 mei 2015 14.45 uur

DOKKUM -

De PvdA-fractie in de gemeente Dongeradeel komt aanstaande donderdag met een motie om het gebruik van ballonnen bij festiviteiten en evenementen te verbieden. De partij vindt het onder andere vanuit het oogpunt van het dierenwelzijn onacceptabel dat er tijdens een opening in de gemeente ballonnen het milieu in werden gelaten.

Aanleiding voor de motie was de opening van een nieuw gemaal op maandagmiddag 12 mei in Dokkum. Bij die opening werden ballonnen de lucht in gelaten en dat viel niet bij iedereen in goede aarde. De PvdA vindt dat de gemeente als organisator van evenementen en festiviteiten een voorbeeldfunctie heeft en dient de motie donderdagavond tijdens de raadsvergadering in.

De partij vindt dat er behalve een voorbeeldfunctie van de gemeente ook een bepaling in de vergunningverlening moet komen te staan. Hier moet komen dat er geen gebruik gemaakt mag worden van ballonnen, indien deze rechtstreeks in het milieu terecht kunnen komen. Daarnaast zou de gemeente mensen moeten ontmoedigen die overwegen om de ballonnen te gebruiken.

 

Regionaal nieuws