Account
Logo
Zoeken
4 °C
Foto: Geert Huisman |  Een klomp van Scherjon is inmiddels een begrip geworden in de regio

Klompenmakerij Scherjon officieel heropend

do 16 april 2015, 10.11 uur

NOARDBURGUM - Na een grondige verbouwing en vernieuwde huisstijl, heeft gedeputeerde Jannewietske de Vries woensdag Klompenmakerij Scherjen en het Klompenmuseum officieel heropend. De bruin gemarmerde klompen van Scherjon maken onderdeel uit van een subcultuur die kenmerkend is binnen (en steeds vaker buiten) de Fryske Wâlden.

"Om een nog breder draagvlak voor ons product te creëren zijn we van menig dat het museum en de klompenmakerij niet als twee afzonderlijke functies zouden moeten worden gezien maar juist als één samengesmolten geheel." aldus Hannes Scherjon. In het nieuwe klompenmuseum doorloopt men de geschiedenis aan de hand van verschillende grote ontwikkelingen die de klomp door de jaren heen heeft mee gemaakt en kan men nu vanuit het museum rechtstreeks het productieproces in de werkplaats op de voet volgen en onder lijve ervaren waarom dit tot ons nationaal immaterieel erfgoed behoort.

In het weekend van 18 en 19 april heropent Scherjon de museumdeuren voor het grote publiek. In dit feestelijke weekend, zal er onder andere demonstraties machinaal klompen maken en houtsnijden gegeven worden. Daarnaast kunnen de kinderen zelf een klomp verven en/of een potje klompgolven. Ter ere van de heropening biedt het klompenmuseum de entree evenals de activiteiten, demonstraties en de koffie en thee gratis aan.

De openingstijden tijdens dit weekend zijn:

zaterdag 10:00 – 17:00 uur
zondag 13:00 – 17:00 uur

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Poollicht laat zich korte tijd zien boven Friesland

Poollicht laat zich korte tijd zien boven Friesland


regionaal nieuws

Stroomstoring treft deel van Dokkum

Stroomstoring treft deel van Dokkum


regionaal nieuws

Surfer van Lauwersmeer gered door KNRM

Surfer van Lauwersmeer gered door KNRM