3,3 °C
Foto: Geert Huisman |  Wethouder Jelle Boerema, samen met de heer Kempenaar van het Plaatselijk Belang verrichten de eerste handeling.

Eerste asfalt verwijderd in Zwagerbosch

di 07 april 2015 18.48 uur

ZWAGERBOSCH - Wethouder Boerema van Kollumerland verrichte dinsdagmiddag samen met de heer Kempenaar van het Plaatselijk Belang Zwagerbosch de eerste handeling in verband met de reconstructie van Zwagerbosch. De asfaltwegen in het dorpen zullen verdwijnen en er komen klinkers voor in de plaats.

De gemeente hecht er waarde aan om de openbare ruimte in Zwagerbosch zodanig in te richten dat het past bij de (toekomstige) functies van het dorp. De grootste aanpassing is het verdwijnen van de asfaltverharding welke plaats maakt voor klinkerverharding. De bestaande rijbaan van de Boskwei, Boskdwarswei, Heidewei en de Bremwei wordt opgeknapt. Op de Boskwei en Heidewei worden verder de kruisingen zichtbaar gemaakt en komen er wegversmallingen.

De totale kosten van het project in Zwagerbosch zijn 638.000 euro. De aanpassingen zijn in samenwerking met Plaatselijk Belang Zwagerbosch tot stand gekomen. "Als gemeente willen we graag dat de inwoners trots zijn op hun dorp" aldus wethouder Boerema van Kollumerland. Naar verwachting zijn de werkzaamheden in oktober 2015 afgerond.

Naast de verandering van de wegen wordt ook een gedeelte van de riolering in de Heidewei vervangen en er worden op diverse plaatsen de nodige reparatiewerkzaamheden aan de riolering uitgevoerd. Op de Boskwei bevindt zich verder een bodemverontreiniging. Tijdens bodemonderzoek is deze verontreiniging ontdekt. Deze verontreiniging wordt tijdens de grondwerkzaamheden ten behoeve van de riolering verwijderd.

FOTONIEUWS


 

Regionaal nieuws

Advertentie

Advertentie

woensdag 1 december | 1 reactie

Kerst bij Tuindorado