Account
Logo
Zoeken
3.7 °C
Foto: Fokelien Broekstra

Alyda Norbruis gehuldigd in Ureterp

ma 6 april 2015, 20.23 uur

URETERP - Op paasmaandag tijdens de Wielerronde van Ureterp werd Alyda Norbruis gehuldigd voor het behalen van de wereldtitels tijdens het WK Para-Cycling in Amersfoort. Alyda behaalde daar ondermeer op 26 maart jl. op de 500 meter het goud in een nieuw wereldrecord; 39,959 seconden.

De Wieler stichting Ureterp, plaatselijk belang Ureterp en de gemeente Opsterland hebben het initiatief genomen om Alyda Norbruis te huldigen. Tijdens de huldiging kreeg Alyda Norbruis van burgemeester Ellen van Selm een krans en een cheque overhandigd. Ook plaatselijk belang stelde een cheque beschikbaar. Wieler stichting Ureterp had een mooie canvasposter voor Alyda laten maken, deze werd ook aan haar overhandigd . Aansluitend maakte Alyda in een oldtimer, beschikbaar gesteld door autobedrijf Boekema, een ereronde door het centrum van Ureterp.

Voorafgaand heeft Alyda bij hoge uitzondering mee mogen rijden in de wielerronde. Ze vertelde op het podium dat ze het geweldig vond om in eigen dorp mee te mogen rijden in een rit.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws