0,8 °C
Foto: Fokelien Broekstra

Geslaagde wielerronde in Ureterp

ma 06 april 2015 20.03 uur

URETERP -

Op paasmaandag werd de jaarlijkse wielerronde in Ureterp gehouden. De wielrenners moesten rondes van 1200 meter rijden door het dorp in verschillende afstanden.

De vrouwen mochten als eerst starten. De vijf koplopers in de wedstrijd wisten het peloton een ronde in te halen. In de laatste sprint naar de finish wist Anouska Koster eerste te worden, Janneke Ensing werd tweede en Leonie Lubbinge wist de derde podiumplaats te bemachtigen.

In de junioren en amateurs startte een honderdtal fanatiekelingen aan hun wedstrijd. Een val in de kopgroep, zorgde dat het peloton uiteindelijk weer bij elkaar kwam. In de laatste 6 rondes bleef iedereen dicht bij elkaar. In de eindsprint wist uiteindelijk Sierd Steiginga eerste te worden, Teake Oppewal werd tweede en Harko Kievit werd derde.

De elite/beloftes gingen als laatste van start. Met nog 13 rondes te gaan, waren er verschillende gaten gevallen in het peloton. Er was een kopgroep met 6 rijders. Daarachter 3 renners met daarachter het peloton. Martijn Dijkstra kwam als eerst over de finish, Stef Krul werd tweede en de derde plaats was voor Melvin Boskamp.

Alle uitslagen zijn te vinden op: www.wielrennenureterp.nl

FOTONIEUWS


 

Regionaal nieuws

0,8 °C

5 inbraken

14 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Maak de kubus - steentje voor steentje - kleiner tot er niets overblijft.

Of speel iets anders op WâldNet Games.