Account
Logo
Zoeken
4 °C

Duo opgepakt voor ruim 100 inbraken

do 2 april 2015, 13.47 uur

HARKEMA - Een 53-jarige man uit Harkema en een 30-jarige man uit Leeuwarden zijn dinsdag na een rechercheonderzoek door de politie aangehouden. Ze worden verdacht van meerdere inbraken in schuren en loodsen in Noord-Nederland.

De politie startte een onderzoek toen bleek dat het aantal schuur- en loodsinbraken vanaf november 2014 ineens steeg. Bij deze inbraken werden hoofdzakelijk kettingzagen, bladblazers en gereedschappen weggenomen. Dat resulteerde in de aanhouding van beide mannen. Ze konden op heterdaad worden aangehouden nadat ze hadden ingebroken bij een woning in Midwolde waarbij een kettingzaag werd gestolen. Er werd toen ook een 45-jarige inwoner uit Siegerswoude aangehouden voor heling van diverse gestolen gereedschappen. Hij werd in de loop van woensdag weer in vrijheid gesteld. De twee verdachten zijn in verzekering gesteld.

Onderzoek
De politie vermoedt dat de twee verantwoordelijk zijn voor ruim 100 schuur -en loodsinbraken. De inbraken werden overdag gepleegd. De verdachten reden met hun auto het erf van meestal vrijstaande woningen op en belden dan aan. Werd er opengedaan dan werd er gevraagd of de bewoner ook hout of oud ijzer had. Werd er niet opengedaan dan werd de schuur/loods opengebroken bij de woning.

Op vrijdag 3 april worden de verdachten voorgeleid aan de rechter-commissaris. Een gedeelte van de buit is inmiddels in beslag genomen bij diverse helers van deze spullen.

Vuurwerk
In verband met deze aanhouding en het onderzoek naar helers van gestolen gereedschappen werd er op woensdag 1 april een onderzoek gehouden in een loods aan de Noorderdwarsstraat in Drachten. Naast diverse gereedschappen werd er ook zo’n 460 kilo vuurwerk in beslag genomen. Dit vuurwerk lag daar opgeslagen zonder de vereiste vergunning en ook voldeed de loods niet aan de voorschriften voor opslag van vuurwerk. Het onderzoek wordt voortgezet en de politie sluit niet uit dat er in de toekomst meerdere aanhoudingen zullen volgen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws





regionaal nieuws

Fietsster gewond bij aanrijding

Fietsster gewond bij aanrijding



regionaal nieuws

Auto neemt spontaan een duik in vijver

Auto neemt spontaan een duik in vijver




regionaal nieuws

Voorwaardelijke boete voor online wapenhandelaar

Voorwaardelijke boete voor online wapenhandelaar

regionaal nieuws

Geslaagde kruiwagenmars door Burgum

Geslaagde kruiwagenmars door Burgum