Account
Logo
Zoeken
9.3 °C

Takomstkafee over school en dorp van morgen

ma 30 maart 2015, 10.42 uur

NIJEWIER - Maandag 30 maart organiseert CBS By de Boarne uit Niawier/Wetsens een 'takomstkafee'. Een avond waar de school, dorpsgenoten, ouders en verenigingen samen brainstormen over de veranderende wereld en de toekomstige samenleving.

Tijdens de bijeenkomst wordt van gedachten gewisseld over de toekomst, zodat er verbindingen ontstaan tussen de verschillende partijen en vernieuwingen krachtiger worden neergezet. "Het is heel waardevol om in een open en informele sfeer met elkaar te praten over de toekomst van de school en de mienskip", zegt Anneke Allema, een van de organisatoren. "Hoe kunnen we het dorp en de school levend houden?, welke rol hebben we als verschillende betrokkenen hierin?, wat hebben we van elkaar nodig?" dat zijn enkele vraagstukken die op deze avond ter tafel komen.

Uitgenodigd zijn onder andere het college van B&W van de gemeente Dongeradeel, de stichting CBO Dongeradeel, alle ouders en alle dorpsgenoten, de sportverenigingen, dorpsbelangen, PKN Metslawier/Niawier. "Een sterke verbinding tussen school en leefgemeenschap/maatschappelijke organisaties draagt bij aan leefbaarheid van kleine kernen."

Eerder al werd een bijeenkomst georganiseerd over het onderwerp 'krimp'. Naar aanleiding hiervan werd de werkgroep kleine scholen opgericht, die onderzoek deed naar de kansen die krimp kan bieden voor de school. Om beter in te spelen op de veranderende tijd werkt basisschool By de Boarne met het continurooster en is gekozen voor KansRijkOnderwijs, een klassendoorbrekende vorm van eigentijds onderwijs.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Brandweer blust brand in plezierjacht

Brandweer blust brand in plezierjacht

Poll: Moet je altijd Fries kunnen spreken op de rechtbank?

Ja, altijd  
67.8%
Ja, op aanvraag  
14.5%
Nee  
17.7%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!

regionaal nieuws

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin





regionaal nieuws

Gestolen machines terug dankzij Dokkums detectivewerk

Gestolen machines terug dankzij Dokkums detectivewerk