3,7 °C

'Vertrek UPS doodzonde voor Drachten'

do 19 maart 2015 09.57 uur

DRACHTEN - Het vertrek van koeriersonderneming UPS uit Drachten wordt door de politiek in de gemeente Smallingerland betreurd. "Het is doodzonde voor Smallingerland en Drachten", gaf wethouder Nieske Ketelaar dinsdagavond aan, "Toch ben ik blij dat UPS naar Heerenveen gaat en niet naar bijvoorbeeld Zwolle."

Het college van burgemeester en wethouders heeft vorig jaar juni gesprekken met UPS gehad nadat de eerste signalen voor een vertrek van de Tussendiepen bekend werden. Er zijn alternatieven aangedragen binnen Drachten. "Daarna werd het stil", vertelt Ketelaar.

UPS wil de logistiek meer centreren aangezien zij zich vooral op het midden en westen van Nederland richten. "Voor dit soort bedrijven is iedere kilometer te veel, is mij te kennen gegeven. Zo scherp wordt er gerekend. Dit horen wij overigens ook van andere bedrijven."

Een vertrek uit Drachten is een aderlating, vindt Ketelaar. Toch is zij blij dat de keuze op Heerenveen is gevallen. "Als vier grote gemeenten in Friesland hebben wij afgesproken elkaar niet te beconcurreren, maar juist proberen te voorkomen dat er bedrijven uit het Noorden vertrekken."

 

Regionaal nieuws

Advertentie

Advertentie

woensdag 1 december | 1 reactie

Kerst bij Tuindorado