Account
Logo
Zoeken
7.2 °C

Nieuwbouw Trimmer goedkoper dan renovatie

wo 25 februari 2015, 21.20 uur

DOKKUM - Het is voor de gemeente Dongeradeel goedkoper om een nieuwe sporthal te bouwen, dan om de oude te renoveren. Dat blijkt uit nieuwe voorstellen van het college van B&W van Dongeradeel. Het eerdere besluit van de gemeenteraad van Dongeradeel om voor renovatie te gaan, lijkt daarmee definitief onhoudbaar. De jaarlijkse lasten van de gemeente vallen ruim 175.000 euro per jaar goedkoper uit wanneer de gemeente voor nieuwbouw kiest. De nieuwbouw kan in 2017 gereed zijn. Eerdere voorstellen gingen uit van 2014.

In 2012 besloot de gemeenteraad om eerst nog niet voor nieuwbouw te gaan. De raad had de voorkeur om eerst de mogelijkheden voor nieuwbouw te onderzoeken. Twee jaar na dato blijkt die optie geen goede zet van de politici. Het leverde niet alleen een flinke vertraging in het proces op, het college berekende dat nieuwbouw goedkoper blijkt te zijn dan renovatie. Het college komt met een iets ander voorstel, maar in grote lijnen lijkt het besluit op dat van 2012.

Sporthal de Trimmer en gymlokaal Hoedemakerspolder in Dokkum kunnen het best worden verplaatst naar het Tolhuispark, blijkt uit een marktverkenning. Het college van B en W van Dongeradeel vraagt de raad 75.000 euro uit te trekken voor de aanbesteding van de nieuwbouw. Marktpartijen zien mogelijkheden in de exploitatie van een nieuwe multifunctionele sportaccommodatie die aan het bestaande zwembad Tolhuisbad moet worden gebouwd. Dongeradeel wil de verouderde sporthal en gymzaal slopen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




kwijt / misdaad in je straat

Fiets gevonden in Buitenpost

Fiets gevonden in Buitenpost



regionaal nieuws

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

ondernemend nieuws

Frl Bewind jarig: 20 jaar!

Frl Bewind jarig: 20 jaar!




regionaal nieuws

Ree uit hek bevrijd door brandweer

Ree uit hek bevrijd door brandweer