Logo
Zoeken
Zoeken
3.8 °C

Ouderling loog en bedroog: 3,5 jaar cel

ma 23 februari 2015 23.40 uur

LEEUWARDEN - Een 56-jarige inwoner van Nes (Dongeradeel) moet 3,5 jaar de cel in. De man heeft een elfjarig jongetje seksueel misbruikt. Verder heeft hij een dorpsgenote die bij hem als schoonmaakster werkte 3000 euro afgetroggeld. Een man die hij kende uit de tijd dat hij nog in Amsterdam woonde, heeft hij ruim 300.000 euro afhandig gemaakt. De verdachte paaide zijn slachtoffers met zielige verhalen. Aan het Amsterdamse slachtoffer vertelde hij dat hij ernstig ziek was en geld nodig had omdat hij in het buitenland geopereerd moest worden.

Net als voor de man uit Amsterdam was hij ook voor het jongetje dat misbruikt werd en diens moeder een soort vertrouwenspersoon. De Nesser heeft vergaande seksuele handelingen verricht bij het minderjarige slachtoffer. De Leeuwarder rechtbank bepaalde dat hij 6000 euro schadevergoeding aan het jongetje moet betalen. Aan de andere twee slachtoffers moet hij respectievelijk 3000 en 313.000 euro terugbetalen.

Het dorp keek huizenhoog bij de man op. Hij had zijn dorpsgenoten wijsgemaakt dat hij rechter was geweest en rechter-commissaris. Ook was hij zogenaamd officier bij de Koninklijke Marechaussee geweest. Hij schopte het tot ouderling en vice-voorzitter van de kerkenkraad van de Protestantse Gemeente Nes-Wierum. Volgens mensen uit zijn omgeving verzint hij al zijn hele leven verhalen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....