Account
Logo
Zoeken
9.9 °C

CDA tikt De Graaf op vingers om Burgerschool

do 19 februari 2015, 22.51 uur

DOKKUM - Het botert nog niet tussen de coalitiepartijen in de gemeente Dongeradeel. Dat bleek donderdagavond tijdens een discussie over de Burgerschool in de gemeenteraad van Dongeradeel. Met name het CDA en de FNP botsten op dat dossier. Willem van der Bent: "De wethouder had wel wat kordater op kunnen treden", aldus het CDA raadslid. De partij vindt dat er sinds december nog geen goede communicatie op gang gekomen is tussen de verschillende partijen en rekent dat FNP-wethouder Pytsje de Graaf aan. Die partij liet bij monde van Fedde Breeuwsma weten het niet met dat standpunt eens te zijn en achter de wethouder te staan.

Pijnpunt in het dossier rond de Burgerschool is op dit moment vooral de inzet van mediation. Die werd door wethouder de Graaf aangekondigd en zou door de gemeente Dongeradeel worden betaald. Tot op heden is dat proces nog niet van start gegaan. Volgens het CDA zijn alle partijen echter wel bereid om dat traject in te gaan. Wethouder Pytsje de Graaf: "Ik kin dizze frou net by de hân meinimme en sizze wat se dwaan moat". De Graaf toonde zich daarnaast teleurgesteld in de verontruste ouders van de school. Die stuurden een memo wel richting raadsleden, maar niet richting haar.

De VVD liet eveneens van zich horen. Anton van der Aar was onder andere kritisch op de communicatie: "die is gewoon helemaal fout gegaan". De Raad van Toezicht van de stichting Roobol heeft ondertussen een onafhankelijk onderzoek ingesteld naar de gang van zaken. Binnen vier weken moet de uitslag daarvan op tafel komen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws





regionaal nieuws

Auto botst tegen boom bij Drachtstercompagnie

Auto botst tegen boom bij Drachtstercompagnie





regionaal nieuws

Motorrijder gewond bij botsing met auto

Motorrijder gewond bij botsing met auto