Account
Logo
Zoeken
6.7 °C
Foto: Geert Huisman

Minister Blok op bezoek in Berchhiem

ma 16 februari 2015, 21.06 uur

BURGUM - Minister Blok heeft maandagmiddag een bezoek gebracht aan Berchhiem in Burgum. Zijn werkbezoek richtte zich op vraagstukken inzake ruimtelijke ordening en de woonzorg voorzieningen die er in regio Tytsjerksteradiel zijn. Cliënten en medewerkers waren blij met het bezoek, omdat ze daarmee hun concept kunnen presenteren.

Woonzorgvoorziening Berchhiem in Burgum is een centrum waar alle zorg en ondersteuning aan ouderen samenkomt. Het heeft daarmee een centrumfunctie in de gemeenschap van Tytsjerteradiel. "Het concept van Berchhiem past goed in de nieuwe wetgeving van de overheid die toe wil werken naar een participatiemaatschappij met de focus op langer thuis wonen met meer en zwaardere zorg", legt Roelof Jonkers, voorzitter Raad van Bestuur van de Kwadrantgroep waartoe De Friese Wouden behoort uit.

"De focus op langer thuis betekent een sterk beroep op de naaste omgeving en vraagt in lijn met de maatschappelijke ontwikkeling een grote samenhang tussen wonen, welzijn, zorg, arbeid, onderwijs etc. Dit alles ingebed in wijk en buurt. Dit is het beeld waar de langdurige zorg naartoe beweegt. En Berchhiem is een voorbeeld van hoe we hierop als KwadrantGroep met elkaar inspelen."

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Brandweer blust brand in plezierjacht

Brandweer blust brand in plezierjacht

Poll: Moet je altijd Fries kunnen spreken op de rechtbank?

Ja, altijd  
67%
Ja, op aanvraag  
15.3%
Nee  
17.7%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!

regionaal nieuws

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin





regionaal nieuws

Gestolen machines terug dankzij Dokkums detectivewerk

Gestolen machines terug dankzij Dokkums detectivewerk