Account
Logo
Zoeken
7.1 °C

Heerenveen-fan slaat steward: werkstraf

ma 16 februari 2015, 20.30 uur

LEEUWARDEN - De spectaculaire Cambuur – Heerenveen van zondag ging voorbij aan de neus van een voetbalfan uit Drachten. De 21-jarige Heerenveen-supporter kreeg van de KNVB tot 2018 een stadionverbod. Dat kwam omdat hij zich tijdens de een-na-laatste editie van de Friese derby, Heerenveen – Cambuur, op 19 oktober vorig jaar, had misdragen. Hij had een rookbom mee het Abe Lenstrastadion in genomen en dat werd ontdekt. Toen hij zijn seizoenkaart niet wilde laten zien, moest de Drachtster met de stewards mee.

Hij zei maandag tegen de politierechter dat hij bewust zijn kaart niet liet zien. 'Ik was bang dat ze hem af zouden pakken'. Bij de lift ging het mis, hij zou een steward hebben geschopt en geslagen. En dat klopte niet volgens de Drachtster. Andere supporters zouden geprobeerd hebben hem bij de stewards weg te trekken. Hij probeerde zich los te rukken. 'Er werd van alle kanten getrokken. Het was niet de bedoeling iemand te slaan', zei de Drachtster.

Het gevolg was dat hij drie man bovenop zich kreeg en dat hij door de politie uit het stadion werd gezet. Hij had de bewakingsbeelden opgevraagd, om te bewijzen dat hij niemand had mishandeld. Heerenveen had de beelden niet meer, ze waren naar de KNVB gestuurd. Toen hij bij de voetbalbond informeerde, kreeg hij te horen dat hij bij de voetbalclub moest zijn. Heerenveen verwees hem weer naar de KNVB. Van het kastje naar de muur dus.

De officier van justitie betwijfelde of de beelden er sowieso nog zijn. De officier achtte de mishandeling bewezen. Als aanvullend bewijs had de officier de verklaringen van twee andere stewards. Hij hield er wel rekening mee dat de schermutseling door toedoen van andere supporters was ontstaan. De officier eiste een werkstraf van 30 uur. De rechter nam de eis over. Omdat het om voetbalgeweld ging, was een boete voor de rechter een gepasseerd station.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Brandweer blust brand in plezierjacht

Brandweer blust brand in plezierjacht

Poll: Moet je altijd Fries kunnen spreken op de rechtbank?

Ja, altijd  
66.8%
Ja, op aanvraag  
15.2%
Nee  
18%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!

regionaal nieuws

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin





regionaal nieuws

Gestolen machines terug dankzij Dokkums detectivewerk

Gestolen machines terug dankzij Dokkums detectivewerk