Account
Logo
Zoeken
6.1 °C

F'wâldster mag niet op voetbalterrein komen

ma 16 februari 2015, 14.00 uur

LEEUWARDEN - Het zat de 49-jarige Feanwâldster erg hoog dat hij niet in de bestuurskamer mocht komen. En dat terwijl trainer was van een van de teams van SC Veenwouden. Hij had het idee dat er meer achter zat: hij zou door iemand anders van de club zijn zwartgemaakt en dat zou ook degene die hem uit de bestuurskamer weerde. Hij had het gevoel dat men bezig was hem uit de club te werken. Toen de hij diezelfde persoon die hij verdacht op 4 oktober in de plaatselijke snackbar tegenkwam, vroeg de Feanwâldster op de man af waarom hij niet meer in de bestuurskamer mocht komen.

Hij kreeg als antwoord dat het een besluit van het bestuur was. En dat schoot hem in het verkeerde keelgat, de Feanwâldster gaf de man een stomp in het gezicht. Tegen de politie zei de Feanwâldster destijds dat de ander ook nog had gezegd dat hij hem niet mocht. Dat het zoontje er getuige van was dat zijn vader werd mishandeld, was even niet in de Feanwâldster opgekomen. 'Daar sta je dan niet bij stil', zei hij maandag tegen de politierechter.

Eigenlijk vond hij dat die ene stomp geen mishandeling was. 'Dat is meer als iemand helemaal in elkaar wordt geslagen'. De klap had wel degelijk letsel opgeleverd. Het slachtoffer heeft een week niet kunnen werken. Hij vorderde een schadevergoeding van 740 euro. De rechter wees de claim toe. De verdachte kreeg een voorwaardelijke boete van 550 euro. De mishandeling had tot gevolg dat hem niet alleen de toegang tot de bestuurskamer werd ontzegd, hij mag ook ruim een jaar lang niet op het voetbalterrein komen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Brandweer blust brand in plezierjacht

Brandweer blust brand in plezierjacht

Poll: Moet je altijd Fries kunnen spreken op de rechtbank?

Ja, altijd  
66.8%
Ja, op aanvraag  
15.4%
Nee  
17.8%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!

regionaal nieuws

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin





regionaal nieuws

Gestolen machines terug dankzij Dokkums detectivewerk

Gestolen machines terug dankzij Dokkums detectivewerk