Account
Logo
Zoeken
9.1 °C
Foto: Geert Huisman

Toaniel ‘’Besite út Brussel’’

za 14 februari 2015, 18.39 uur

SURHUISTERVEEN - Al sinds september is toneelvereniging De Trochsetters, onderleiding van Wieke Veenstra, bezig het spelen en de tekst van ‘’Besite út Brussel’’ onder de knie te krijgen.

Deze fleurige skriller, is een stuk uit de pen van Jo Snoeren en is in het fries overgezet door Foppe Kielstra. De Trochsetters zijn op dit moment bezig de puntjes op de i te zetten, want de uitvoeringen naderen nu met rasse schreden.
Over het stuk:

Bea Broekema (Brenda Elzinga) heeft een goede baan, met véél verantwoordelijkheid, bij een chemisch bedrijf. Haar man Durk (René Sienema) is druk om zijn carrière als toneelspeler op gang te houden, daarnaast is hij ook ‘’verantwoordelijk’’ voor de huishouding. Maar in zowel het huishouden als in het toneelspelen is hij niet een ster. Aaltsje (Hinke Knegt), de moeder van Durk, woont in een bejaardentehuis. Ze heeft ze niet altijd alle 5 op een rijtje. Ze verlaat stiekem het tehuis en wil bij haar zoon en schoondochter logeren.

Dat is het begin van een tal van komische moeilijkheden, vooral omdat de relatie tussen ‘’mem’’ en schoondochter verre van hecht is. Dit laten ze dan ook graag, van beide kanten, blijken. Maar naast Aaltsje is ook Ultsje Silvius (Remco Postma) op weg naar het huis van Bea en Durk. Ultsje is de beste klant van Bea en woont al jaren in Brussel. Maar zijn roots liggen in het mooie Sneek. Hij praat dan ook stadsfries met hier en daar een Frans woord, vooral wanneer hij smoorverliefd wordt op Bea. Bea en haar vriendin Wilma (Rennie van der Kooi) maken misbruik van deze situatie en weten op die manier € 100.000,00 van Ultsje te ‘’lenen’’.

Als Durk dan ook nog visite krijgt van collega toneelspeelster Rita Keizer (Linda de Klein) die wel heel vast houdend is en een niet al te snugger hulp in de huishouding aanneemt, Leave Ingel (Sharon van Zanden), zijn de rapen gaar.
Hoe dit afloopt kunt u zien tijdens één van de uitvoeringen.

De Trochsetters hebben alle jaren veel succes en zoals het er nu naar uit ziet is ook dit weer zeer de moeite waard.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Auto's zwaar beschadigd bij botsing op N919

Auto's zwaar beschadigd bij botsing op N919



regionaal nieuws

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland


regionaal nieuws

Gewonde bij botsing op Kolonieweg in Opende

Gewonde bij botsing op Kolonieweg in Opende

regionaal nieuws

Meisje mishandeld door man (24) na afwijzing flirt

Meisje mishandeld door man (24) na afwijzing flirt



kwijt / misdaad in je straat

Fiets gevonden in Buitenpost

Fiets gevonden in Buitenpost