Account
Logo
Zoeken
7 °C

Exploitant jachthaven Schier failliet

wo 28 januari 2015, 14.44 uur

SCHIERMONNIKOOG - De gemeente Schiermonnikoog heeft het faillissement aangevraagd voor exploitant Jilke Visser van de jachthaven op het eiland. Hij runde het horecapaviljoen bij de jachthaven Schiermonnikoog en was teven in dienst als havenmeester. De gemeente Schiermonnikoog denkt nog zo'n 85.000 euro tegoed te hebben. Het gaat om toeristenbelasting die wel van watersporters is geïnd, maar niet is afgedragen. De exploitant en de gemeente leven al langere tijd op gespannen voet met elkaar.

Al bij start in 2007 van huidig exploitant Visser was er gedonderd op het eiland. Er zouden grote fouten zijn gemaakt bij de procedure om een nieuwe havenmeester/exploitant te benoemen. Die beweringen kwamen destijds van Herman Kok, voorzitter van de politieke partij “Ons Belang”op Schiermonnikoog. Pikant detail was daarbij dat Herman Kok zelf in de race was om de exploitatie van de jachthaven te bemachtigen. Inmiddels is de exploitatie ondergebracht in een aparte stichting met een bestuur. Bestuurslid daarvan is Herman Kok.

Verder speelt mee dat de eilander gemeenteraad besloot in 2013 de haven niet uit te baggeren. Voorheen gebeurde dat elk jaar. Het baggeren koste de gemeente jaarlijks zo’n 60.000 euro, maar het probleem is de afvoer van het slib. Dat werd de afgelopen jaren in de buurt van de haven verzameld en mocht volgens nieuwe natuurwetgeving daarna alleen nog in stromend water worden afgevoerd. Dat werd aanmerkelijk duurder. De haven raakte daardoor steeds minder goed bereikbaar en zorgde voor minder bezoekers.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




kwijt / misdaad in je straat

Tijgertje vermist in Drachten

Tijgertje vermist in Drachten

regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369



regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij


regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal


Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
26.7%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
26.7%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
17.8%
Geen mening  
28.9%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!