Account
Logo
Zoeken
5.3 °C
Gouden bewegwijzering voor Dokkum
Foto: WaldNet

Gouden bewegwijzering voor Dokkum

wo 28 januari 2015, 11.30 uur

DOKKUM - Als het aan de ontwerpers ligt, krijgt Dokkum bewegwijzering met een gouden randje in de stadhuisstijl. Dat was een van de opvallende zaken tijdens een informatiebijeenkomst over Wetterfront Dokkum dinsdagavond in het stadhuis van Dokkum. Tijdens de informatiebijeenkomst werden bezoekers door de gemeente Dongeradeel en de provincie Frysân geïnformeerd over de aanleg van nieuwe voorzieningen en bewegwijzering voor waterrecreanten in en rond Dokkum.

Om de waterrecreanten goed wegwijs te maken in Dokkum, komen er op diverse plekken informatieborden, aanvullende toeristische bewegwijzering en worden er nieuwe stadsplattegronden geplaatst. Verder komen er (welkomst)borden bij de kommen van Dokkum en langs de vaarwegen. Waterrecreanten die van de oost- en westzijde Dokkum komen binnenvaren worden straks verwelkomd met zogenaamde 'stepping stones'. Dit zijn punten langs het water waar boten kunnen aanmeren, vissers hun hengel kunnen uitgooien en uitgerust kan worden.

Het programma ‘Súd Ie en Wetterfront Dokkum’ wordt mogelijk gemaakt door het Waddenfonds, de provincie Fryslân, de gemeente Dongeradeel, Wetterskip Fryslân en andere partijen. Onderdeel van Agenda Netwerk Noordoost. Met het programma Wetterfront Dokkum wordt waterrijk Dokkum nog aantrekkelijker voor de watersporter. Belangrijke acties zijn onder andere het op diepte brengen van de stadsgrachten, het aanleggen van water- en stroompunten, douchegelegenheden en elektrische oplaadpunten.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369



regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij


regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
26.2%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
27%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
17.5%
Geen mening  
29.4%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!