Account
Logo
Zoeken
2.1 °C

B'wâldster hakt met bijl op auto van buurman

vr 23 januari 2015, 19.00 uur

LEEUWARDEN - Het was de afgelopen tijd bepaald geen koek en ei tussen de buren aan de Feitsmawei in Broeksterwâld. Een van de bewoners haalde zich de woede van de buren op de hals door continu voor overlast te zorgen. Op 9 oktober kwam het tot een gewelddadige uitbarsting, toen een 49-jarige Broeksterwâldster de 24-jarige buurman 's ochtends vroeg met een hakbijl in de hand stond op te wachten. Het meebrengen van de bijl was bittere noodzaak, zei de Broeksterwâldster vrijdag tegen de politierechter. 'Ik heb in anderhalf jaar zoveel met hem meegemaakt, dan kun je er niet zonder materiaal naar toe', zei de man.

Hij wilde verhaal halen bij de buurman, die zou hem de vorige dag hebben mishandeld. Maar er speelde veel meer. De buurman zou de rest van de buurt regelmatig op de kast hebben gejaagd. 'Hij crosste met auto's door het dorp, hij heeft de ramen er uitgegooid bij zijn eigen woning, hij heeft alles gesloopt', zei de Broeksterwâldster. Van een gesprek was het niet gekomen, maar hij had wel met de bijl de auto van de buurman behoorlijk toegetakeld. Hij had een ruit kapotgeslagen en hij had een deuk in het achterscherm gemept.

Dat was volgens de verdachte omdat de buurman hem omver wilde rijden. Dat hij de hakbijl dreigend omhoog had gehouden en had geroepen dat hij de buurman met de bijl zou slaan, ontkende hij. Hij had wel geroepen dat de buurman 'een lafaard' was. 'Je kan hem geen held noemen, nadat hij ons anderhalf jaar geterroriseerd heeft', zei de Broeksterwâldster. Dat de buurman voor overlast zorgde, was door andere bewoners van de Feitsmawei bevestigd. De man zou inmiddels verhuisd zijn.

Hij had wel een schadeclaim ingediend tegen zijn voormalige buurman. Het repareren van de auto leverde een schadepost op van 886 euro, daarbovenop vorderde hij 410 euro smartengeld van de Broeksterwâldster. Die was niet van plan om ook maar een eurocent te betalen. 'Ik vind dat hij er geen recht op heeft, hij heeft het zelf uitgelokt', zei hij. De rechter wees de schadeclaim toch toe. Voor het bedreigen van de buurman en het vernielen van diens auto kreeg de Broeksterwâldster een voorwaardelijke werkstraf van 40 uur. Daarmee hield de rechter in hoge mate rekening met wat er allemaal had gespeeld tussen de bewoners van de Feitsmawei.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



Poll: Moet de gemeente de prijzen gelijk trekken?

Ja  
87.4%
Nee  
6.9%
Geen mening  
5.7%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!


regionaal nieuws

Automobilist eindigt in greppel langs afrit N381

Automobilist eindigt in greppel langs afrit N381