Account
Logo
Zoeken
8.6 °C

Hennepplantjes water gegeven:40 uur werkstraf

vr 23 januari 2015, 16.41 uur

LEEUWARDEN - Een Noardburgumer (28) vond het maar niks dat hij erop werd aangekeken dat hij het brein achter een omvangrijke hennepplantage zou zijn. De plantage, met 521 planten, werd op 27 augustus 2012 ontdekt in de oude melkfabriek aan de Burgumerdaam in Burgum, na een anonieme tip. De Noardburgumer maakte vrijdag nogal wat misbaar op de zitting van de politierechter doordat in het politiedossier de suggestie gewekt zou zijn dat hij degene was die de loods zou hebben gehuurd.

Een tipgever zou hem in een witte bestelbus hebben gezien tijdens een bezoekje aan de kwekerij. Helemaal niets van waar, volgens de verdachte. Hij vond dat politie en justitie maar een slecht onderzoek hadden afgeleverd. 'Anders hadden ze de grote jongens wel gepakt', zei de Noardburgumer. Hij had overigens niet compleet schone handen, hij had wel degelijk zijn steentje bijgedragen aan het opkweken van de wietplanten.

'Ik ben er een keer of vijf geweest om water te geven', bekende hij. Hij had 750 euro gevangen, 150 euro per keer. Via 'een jongen uit Leeuwarden', die hij maar twee keer had gezien, was hij aan het lucratieve baantje gekomen. Hij zat destijds krap bij kas. 'Ik ben inderdaad dom en naïef geweest, maar ik stond er financieel heel slecht voor', zei de verdachte.

De eigenaar van de loods had aangifte gedaan van vernieling. De bouwers van de kwekerij hadden het nodige gesloopt en vernield in het pand. Dat kon de Noardburgumer niet aangerekend worden, vond de rechter. Maar door de plantjes water te geven, had hij juridisch gezien wel degelijk een bijdrage geleverd aan het telen. En dat leverde hem een werkstraf op van 40 uur.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws

Poll: Goede keuze of niet?

Ja  
31%
Nee  
51.3%
Maakt me niet uit  
17.7%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!


regionaal nieuws

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand


regionaal nieuws

Ochtendrit na kroegavond wordt hele dure grap

Ochtendrit na kroegavond wordt hele dure grap


regionaal nieuws

Stroomstoring treft regio Eanjum

Stroomstoring treft regio Eanjum


regionaal nieuws

'Kleine windmolens ook voor particulieren toestaan'

'Kleine windmolens ook voor particulieren toestaan'