Account
Logo
Zoeken
10.4 °C
Foto: Pieter Dokkum

Bevolking presenteert plannen Sionsberg

zo 18 januari 2015, 0.05 uur

DOKKUM - Zaterdagavond zijn in Dokkum de toekomstplannen voor De Sionsberg gepresenteerd. De plannen zijn zaterdag door zo'n 300 mensen, in zo’n 20 werkgroepen in het Dockinga Collega in Dokkum, opgesteld na een lange dag van overleg. Vanaf 's morgens 9.00 uur zijn de mensen van de verschillende instanties in werkgroepen aan het werk gegaan om plannen op te stellen.

Aan het begin van de avond kwamen alle werkgroepen bijeen om samen tot een plan te komen die aan de kopers gepresenteerd kon worden. Het is uniek dat de regio zo direct wordt betrokken bij het opstellen van een goed plan voor goede zorg in de regio Noordoost Friesland.

Na een dag van discussiëren was het om 21.30 uur dan zover dat de plannen gepresenteerd konden worden. Een breed gedragen plan. Het plan van de medische specialisten in een onderdeel geworden van het totale plan, maar zoals radioloog Niels van Lindert het zei, het is nu een plan van de bevolking geworden. "Wat we willen is dat we zo snel mogelijk weer open gaan, liever maandag nog dan dinsdag met een romporganisatie."

Zo kan er, nadat de contracten getekend zijn, direct gestart worden met de volgende specialismen: cardiologie, neurologie, longgeneeskunde. dermatologie, röntgen, laboratorium, functielab en een acute zorg van 08.00 tot 19.00 uur. De wens is om de acute zorg op termijn naar een 24 uurs opvang te brengen.

Naast de genoemde specialismen moeten binnen twee weken contracten worden getekend zodat ook patiënten voor de interne chirurgie, urologie, orthopedie, kaakchirurgie, KNO, plastische chirurgie, gynaecologie, kindergeneeskunde en oogheelkunde weer geholpen kunnen worden in Dokkum. Ook kan er snel gestart worden met short stay en dagchirurgie.

De plannen van de huisartsen zijn eind januari klaar voor een anderhalve lijns zorg in samenwerking met ZuidOost zorg.

Nadat de plannen waren gepresenteerd kwam de heer De Kok van Cardiologie Centra Nederland (CCN) aan het woord "Wat er vandaag op papier is gezet daar kunnen we wat mee en we gaan ons stinkende best doen, we gaan voor een zo groot mogelijk aanbod. Ook ten aanzien van de werkgroepen staan we er echt open voor. We nemen projectgroepen heel serieus maar ik kan er nog niet concreet antwoord op geven hoe we dat gaan invullen”.

De verwachting is dat er dinsdag meer bekend zal worden gemaakt door het CCN, maar de verwachting is dat het ziekenhuis maandag 26 januari weer open gaat. De heer De Kok was blij verrast over de grote betrokkenheid en de vechtlust die hij hier aantrof voor het behoud van het ziekenhuis.

Sicco Boorsma van gemeente Dongeradeel sloot de bijeenkomst af “Wat goed dat wy hjir mei syn allen bout ha oan de Sionsberg 2.0. Tank oan alle minsken dy't meidyn ha oan dizze dei."

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Brandweer blust brand in plezierjacht

Brandweer blust brand in plezierjacht

Poll: Moet je altijd Fries kunnen spreken op de rechtbank?

Ja, altijd  
67.7%
Ja, op aanvraag  
14.3%
Nee  
18%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!


regionaal nieuws

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin





regionaal nieuws

Gestolen machines terug dankzij Dokkums detectivewerk

Gestolen machines terug dankzij Dokkums detectivewerk