Account
Logo
Zoeken
9 °C

Man rijdt in op echtgenote: cel en therapie

do 11 december 2014, 19.00 uur

LEEUWARDEN - Een 43-jarige inwoner van Wâlterswâld is wegens bedreiging veroordeeld tot een gevangenisstraf van 189 dagen waarvan 60 dagen voorwaardelijk. De man is op 17 augustus in Driezum met zijn auto op zijn vrouw af gereden. De vrouw had zichzelf al in veiligheid gebracht, zij stond achter haar eigen auto. Maar de rechtbank vindt wel dat de man voor 'een ernstige dreiging' heeft gezorgd door met zijn auto in de richting van zijn vrouw te rijden. Hij botste op de auto van zijn vrouw.

Voor het incident had hij haar geslagen. Dat was reden voor de vrouw om de echtelijke woning te verlaten en naar vrienden in Driezum te gaan. De Wâlterswâldster was naar haar op zoek gegaan. De man had tegen de politie gezegd dat hij de vrouw dood wilde rijden. De rechtbank concludeerde dat die uitspraken niet gemeend waren, maar eerder een uiting waren van 'woede en onmacht'. De Wâlterswâldster kon er niet mee omgaan dat zijn echtgenote had gezegd dat ze van hem wilde scheiden.

De rechtbank constateerde dat de man nog altijd moeite heeft erin te berusten dat het huwelijk voorbij is. De Wâlterswâldster is verminderd toerekeningsvatbaar, hij had een depressieve stoornis. Het gevaar voor herhaling is volgens de deskundigen groot. Om die reden legde de rechtbank een voorwaardelijke celstraf op en moet de man zich laten behandelen. Verder mag hij gedurende de drie jaar durende proeftijd op geen enkele wijze contact zoeken met zijn echtgenote. Hij komt met onmiddellijke ingang onder toezicht van de reclassering.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




kwijt / misdaad in je straat

Fiets gevonden in Buitenpost

Fiets gevonden in Buitenpost



regionaal nieuws

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

ondernemend nieuws

Frl Bewind jarig: 20 jaar!

Frl Bewind jarig: 20 jaar!




regionaal nieuws

Ree uit hek bevrijd door brandweer

Ree uit hek bevrijd door brandweer